Boekrecensies,  Fantasy

Twilight (Twilight #1) – Stephenie Meyer

TwilightTitel: Twilight
Auteur: Stephenie Meyer
Verschenen: 2006
Pagina’s: 381
Uitgever: Van Goor 

Als Bella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen en betoverende stem, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. En misschien is het al te laat..

Twilight is volgens mij één van de meest bekende boeken van dit moment. Ik begon aan Twilight, ongeveer een jaar nadat ik de film had gezien. Ik ben altijd bang dat de film precies hetzelfde is als het boek, want dan vind ik het saai om te lezen. Maar ik wilde Twilight graag lezen, dus begon ik eraan.

‘Twilight is heel anders dan de film!’

Gelukkig is het boek Twilight totaal anders dan de film, het is veel gedetailleerder en sommige dingen zijn ook anders gedaan. Twilight is een spannend boek, maar geen eng boek. Ik vind de schrijfstijl van Stephenie Meyer heel fijn om te lezen, ze schrijft duidelijk en op een leuke manier. Ik vind dat iedereen dit boek gelezen moet hebben, ook als je niet van fantasy houdt: het is eens een keer een ander boek dan normaal. Ik hou er wel van. Ik ga binnenkort maar een het tweede deel lezen, want ik wil nu gewoon verder en weten hoe het zal eindigen. Het boek is vrij dik, maar ik had hem binnen no time uit omdat het zo lekker wegleest. Zeker een aanrader!

Benieuwd naar de andere boeken geworden? Klik hier voor de recensie van deel 2, Nieuwe Maan.

Rating: 5/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *