Netflix

5 Tweede Wereldoorlog films op Netflix die je echt een keer moet zien


Misschien niet het leukste onderwerp om een film over te kijken, maar de films over de Tweede Wereldoorlog zijn wel bizar goed en geven je vaak een kijkje in de enge en gruwelijke werkelijkheid van vroeger. Deze films zou je echt een keer moeten zien én staan op Netflix.

Saving Private Ryan

Deze film is zeker weten een van de betere films die over de Tweede Wereldoorlog zijn gemaakt. Vooral het begin laat een goed en duidelijk beeld zien van hoe het er aan toe ging tijdens de oorlog. De rest van de film is vooral Hollywood, maar deze film is zeker het kijken waard als je hem nog niet hebt gezien.

Schlindler’s List

Een film die eigenlijk een beetje past bij de geschiedenislessen die je krijgt op de middelbare school. Ik vind echt dat dit een film is die iedereen keer moet hebben gezien. Het laat de menselijke kant zien van de oorlog en het mooie is dat het ook nog eens gebaseerd is op het waargebeurde verhaal. Het is een erg oude film, maar dat zie je nergens aan terug. Deze film raad ik echt aan iedereen aan.

The boy in the striped pyjamas

Heb je deze film nog niet gezien? Schaam je! Dit is een film die iedereen gezien zou moeten hebben (ook al ga ik dit over elke film hier zeggen). Een film die je zeker niet moet gaan kijken als je emotioneel niet zo stabiel bent die dag. Je gaat huilen, HEEL HARD huilen. En toch moet je hem echt een keer gezien hebben. Het laat de kinderlijke onschuld in de oorlog goed zien. Maar ook de gruwelijke waarheid.

Sonny Boy

Nog zo’n prachtig verhaal over de oorlog, nu een keer een andere kant dan de verschrikkelijke kampen die je hierboven ziet. Naast dat deze film echt gezien moet worden (en je ook gaat huilen), is het boek ook zeker een grote aanrader!

Naked among wolves

Enkele weken voordat de bevrijding van het concentratiekamp Buchenwald er is, wordt er een koffer naar binnen gebracht met een kind erin. Waar het vrijwel zeker is dat het kind een dood tegemoet gaat, omdat hij het kamp binnen is gekomen, doen alle kampbewoners er alles aan om het kind te beschermen tegen de SS’ers. De beelden zijn erg pijnlijk om te zien en ik krijg altijd een naar gevoel nadat ik deze film heb gekeken. Toch denk ik dat het goed is als je hem een keer hebt gezien. Naast het nare gevoel is de film namelijk echt enorm goed.

Deel één van dit artikel. Welke films heb jij van dit lijstje al gezien?

BewarenBewarenBewarenBewaren

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Vivian september 25, 2017 at 16:18

    The Boy in the Striped Pyjamas vind ik echt een prachtige film, ik krijg er nooit genoeg van en vind het tegelijkertijd altijd enorm heftig. De andere films vind ik erg interessant klinken en ga ik zeker eens opzoeken!

    • Reply Danique V. september 25, 2017 at 17:34

      Ik kan er ook geen genoeg van krijgen! En elke keer is het weer janken, hihi.

    Leave a Reply