Het tweede boek van Tess
Boekrecensies,  New Adult

Het tweede boek van Tess – Miriam Bruijstens

Het tweede boek van Tess is, heel logisch, het tweede boek over Tess. Over het eerste deel was ik ontzettend enthousiast en ik was dan ook heel erg blij dat er een tweede deel aan zou komen. Lees hier of ik net zo enthousiast ben over het tweede deel.

Waar gaat Het tweede boek van Tess over?

Ik zwem. De zee omringt me als nooit tevoren. Ik voel alles. Het zout, dat prikt in de talloze wonden op mijn lichaam. De kou, die me eerst pijn doet en me vervolgens gevoelloos maakt. Ik blijf zwemmen. Mijn ademhaling is oppervlakkig. Ik voel het zout niet meer. Ik voel me lekker. Ik zwem door.
Het gaat Tess voor de wind. Haar eerste boek is gepubliceerd, ze heeft het gezellig met haar vriendinnen en haar vriendschap met Lucas is hechter dan ooit. Dan gebeurt er iets wat zo verschrikkelijk is dat ze het nauwelijks kan bevatten. Haar leven stort in en Tess kijkt regelrecht de afgrond in. Zal ze het redden?

Ik weet niet zo goed wat het met Tess is, maar ze blijft mij echt boeien. Vanaf bladzijde een zat ik al weer in het verhaal. Je wil weten hoe het met Tess gaat en wat zij allemaal doet. Ze is een wat zweverig type en ontzettend interessant. Ze is mysterieus en weet zelf ook niet zo heel er goed wat ze allemaal wil met haar leven. Door een ingrijpende gebeurtenis wordt het allemaal alleen maar erger voor Tess. Waar je in het eerste deel het gevoel krijgt dat het steeds beter gaat met Tess, krijg je in dit deel juist het tegenovergestelde gevoel. Ergens ben je zelfs een beetje bang voor dit boek. Waar het eerste deel vooral erg mooi geschreven was, is dit deel toch iets meer een verhaal.

‘Ik ben verliefd op de woorden in Het tweede boek van Tess

Toch heeft Miriam Bruijstens een bepaalde stijl die mij enorm aantrekt. Misschien omdat het allemaal zo echt en eerlijk geschreven is. Ze beschrijft de dingen die waar zijn, maar waar niet iedereen over schrijft.
Het tweede boek van Tess is een heerlijk boek om te lezen. Doordat het zo’n dun boekje is lees je hem binnen mum van tijd uit. Hij is fijn om even tussendoor te lezen en ik denk dat dit boek zeker erg goed is om uit een leesdipje te komen.
Miriam beschrijft de romantiek in haar boek zoals ik nog nooit gelezen heb. Het is romantisch, het is mooi beschreven, het is prachtig, maar zeker niet zoetsappig. Ik weet niet goed wat het verder is en hoe zij het voor elkaar krijgt, maar ik ben fan. Die schrijfstijl, wauw. Ik ben verliefd op de woorden in dit boek en ik baal er van dat het boek zo dun is. Ik wil meer, meer, meer van Miriam!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Miriam Bruijstens.

Het tweede boek van TessTitel: Het tweede boek van Tess
Auteur: Miriam Bruijstens
Verschenen: maart 2016
Pagina’s: 119
Uitgever: Clavis

bol-button

Rating: 4,5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *