twaalf dagen voor kerst
Boekrecensies,  Feelgood

Twaalf dagen voor kerst – Jenny Bayliss

Ben je op zoek naar een kerst boek? Dan is Twaalf dagen voor kerst van Jenny Bayliss echt iets voor jou. Het ultieme boek om met de feestdagen te lezen!

Waar gaat ‘Twaalf dagen voor kerst’ over?

Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn… Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

In het boek Twaalf dagen voor kerst volgen we Kate. Kate heeft tot nu toe nog niet heel veel geluk gehad in de liefde, en daar moet verandering in komen, vindt vriendin Laura. Kate laat zich overhalen om zich in te schrijven bij een datingbureau. Hun belofte? De liefde vinden nog voordat kerst begint. Hoe dat in zijn werk gaat? Voor kerst heeft ze maar liefst 12 dates met 12 verschillende mannen. Het hele dorp leeft mee met Kate, vooral haar vriendin Laura natuurlijk. Jeugdvriend Matt heeft nogal zijn twijfels over deze aanpak.

Tijdens het lezen ga je houden van de inwoners van Blexford en alle karakters. Alles speelt zich als een film af in je hoofd: de perenboom, de baksels van Kate, de kookworkshop en de moestuin. Het wordt tot in detail geschetst, waardoor je een heel goed beeld krijgt van de omgeving en de karakters. Het verhaal is vrij voorspelbaar, maar houden we daar niet stiekem allemaal van?

Twaalf dagen voor kerst is een feelgood zoals een feelgood zou moeten zijn!

Dit is het ultieme boek om in de koude wintermaanden rondom de feestdagen te lezen; je waant je in het witte, winterse landschap van Engeland. Zo knus en gezellig! Blexford klinkt als een dorp waar je rond deze tijd van het jaar wil wonen. De schrijfstijl van Bayliss is heerlijk: dit is een feelgood zoals een feelgood zou moeten zijn. Twaalf dagen voor kerst is een boek dat als een film in je hoofd afspeelt. Het zou mij dan ook niks verbazen als dit boek verfilmd wordt!

Pluspunten
+ Het perfecte kerstboek
+ Leest lekker weg
+ Leuke karakters

Minpunten
– Niks, ga dit boek lezen!

Heb jij Twaalf dagen voor kerst al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

twaalf dagen voor kerst

Titel: Twaalf dagen voor kerst
Auteur: Jenny Bayliss
Verschenen: oktober 2020
Pagina’s: 432
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *