TV-series van vroeger die ik mis
TV-series

TV-series van vroeger die ik mis

Heel soms dan heb ik zo’n nostalgisch moment waarop ik me bedenk: deze TV-series van vroeger mis ik echt. Dan heb ik meteen zin om te bingen. Ik zet ze voor je op een rij.

Hart of Dixie

Hart of Dixie volgt het leven van Zoe Hart. Wanneer haar dromen in duigen vallen, verhuist ze naar Bluebell, Alabama. Daar neemt ze de kliniek over van een vreemde, maar wanneer ze daar aankomt blijkt de man overleden en blijkt het allemaal net wat anders te gaan dan ze had verwacht.

Wat vond ik het jammer dat Hart of Dixie was geannuleerd! In eerste instantie vond ik de serie heel langdradig, maar toen de serie was gestopt miste ik het enorm. Een hele leuke serie, heel laagdrempelig en gericht op het zuiden van Noord-Amerika. Leuke accenten en altijd mooi weer… Geweldig!

Charmed

Charmed volgt het leven van drie zussen, nadat zij hebben ontdekt dat zij afstammen van een lange lijn heksen, moeten drie zussen de strijd opnemen tegen demonen en tovenaars – en soms zelfs tegen elkaar. Wanneer de mooie zusjes Halliwell het huis van hun grootmoeder erven en een geheim boek met de titel Book of Shadows vinden, ontdekken zij dat ieder van hen een unieke kracht bezit. De wilskrachtige Prue (Shannen Doherty) kan voorwerpen verplaatsen, de terughoudende Piper (Holly Marie Combs) kan de tijd stopzetten en de impulsieve Phoebe (Alyssa Milano) kan in de toekomst kijken. Elk afzonderlijk zijn zij sterk, maar zij kunnen alleen onschuldige mensen beschermen en het kwaad overwinnen als ze hun meningsverschillen opzij zetten en zich verenigen tot de Power of Three.

Deze serie keek ik ie-de-re avond met mijn moeder samen en ik was zo verslaafd aan de serie dat ik zelfs de boeken kocht. Ik was echt geobsedeerd ermee en toen het stopte was ik echt heel erg boos, dat weet ik nog goed. Ik heb de serie eigenlijk niet meer gezien sindsdien, dus misschien moet ik opnieuw beginnen met bingen (en hopen dat ik het net zo leuk vind als vroeger).

Sex and the City

Sarah Jessica Parker speelt Carrie Bradshaw, een zelf-beschreven “seksuele antropoloog,” die ‘Sex and the City’ schrijft, een kolom in de krant die de stand van zaken van seksuele Manhattanites verhalen publiceert. Haar vriendengroep, inclusief lief meisje Charlotte (Kristin Davis), scherpe Miranda (Cynthia Nixon) en partyanimal Samantha (Kim Cattrall), geeft Carrie genoeg informatie om verhalen te schrijven. In de loop van het eerste seizoen van 12 afleveringen, gaat de dramatische Carrie van feest naar en feest tot het hebben van ‘sex als een man’ tot het behoren tot de ‘monogamisten’ groep, samen met de ongrijpbare Mr. Big (Chris Noth). Ondertussen hebben Miranda, Cynthia en Samantha ieder hun eigen dating-ellende.

Mijn all time favourite op het gebied van TV-series van vroeger die ik mis: Sex and the City.  Zo’n fijne serie, zo’n leuk verhaal, afspelend in New York. Ik heb de serie zeker 3 keer al volledig gezien!

Wat is jouw favoriete TV-series van vroeger?

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.