Orphan Black
TV-series

TV-serie: Orphan Black

Een hele poos geleden las ik bij Sharon over de serie Orphan Black. Ik keek de eerste aflevering voor een deel, maar het sprak me niet aan. Ik wilde het toch nog een kans geven, omdat zij de serie zo leuk vond. Ik heb toch de eerste aflevering helemaal afgekeken en was verslaafd. Ik keek het eerste seizoen binnen twee dagen en de serie zat compleet in mijn hoofd, vandaar dat ik hem met jullie wil delen.

Ik ben echt onwijs kritisch geworden op het gebied van TV-series. De serie mag niet te langdradig zijn, niet te saai, er moet voldoende spanning in zitten… En deze serie voldoet aan al mijn eisen. Waar gaat het precies over?

Waar gaat Orphan Black over?

Sarah Mannings is altijd alleen geweest. Ze heeft geen ouders, geen familie. Ze leeft op straat en komt aan geld door te stelen. Op een dag ziet ze een jonge vrouw op het treinperron die als twee druppels water op haar lijkt. Wanneer de vrouw zelfmoord pleegt door voor de aankomende trein te springen, is Sarah in shock. Maar vervolgens ziet ze een kans, een uitweg voor haar problemen. Sarah neemt de identiteit aan van de overleden vrouw. Ineens heeft ze een leven, een woning, geld en zelfs een vriend. Maar dan doet ze een schokkende ontdekking: zij en de overleden jonge vrouw zijn klonen. Sarah raakt verwikkeld in een dodelijke samenzwering waarbij ze niemand kan vertrouwen. Zijn er meer zoals zij?

Zoals je kunt opmaken uit bovenstaande informatie is het een serie waar je ook goed bij na moet denken. Met hersenkrakers, maar ook zeker met vreselijk goede momenten vol actie. De actrice die de verschillende hoofdpersonen speelt, is zo goed. Ze kan echt geweldig in de rol van de andere personages duiken waardoor je compleet mee wordt gezogen in het verhaal. Ben je enthousiast geworden? Bekijk dan zeker de trailer:

Ik heb in geen tijden zo’n spannende en goede serie gezien. Ik geniet elke keer van alle afleveringen en ik wil meer Orphan Black. In totaal bevat de serie maarliefst 5 seizoenen en is hij ook ten einde. Gelukkig kan je Orphan Black dus flink bingen, mocht je hem nog niet gezien hebben.

Ken jij Orphan Black al?

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Anouk mei 22, 2015 at 07:04

  Jaaa Orphan black!! Die serie is zo goed, ik wacht al tijden op het derde seizoen. Ik kan niet wachten haha

 • Reply Esther mei 22, 2015 at 08:32

  Ik denk dat ik deze serie wel een kansje ga geven, hihi. šŸ™‚

 • Reply Ingrid mei 22, 2015 at 10:16

  Onvoorstelbaar goede serie. En ik beken dat mijn dochter en ik seizoen 3 reeds online bekijken omdat we echt niet kunnen wachten

 • Reply DaniĆ«lle mei 22, 2015 at 10:23

  Orphan Black is zo goed! Ik geniet nu echt van het derde seizoen op Netflix.

 • Reply beautifulday4makeup mei 22, 2015 at 10:48

  Ik hoor allemaal goede dingen over deze serie!

 • Reply Shaz mei 22, 2015 at 13:51

  Ik heb deze serie nog niet gekeken, maar het staat wel op mijn watchlist. Ik lees echt zoveel positieve reviews over deze show.

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale mei 22, 2015 at 14:12

  Ik ben zo benieuwd naar deze serie! Ik kan niet wachten tot het moment dat ik zomervakantie heb en Ć©indelijk tijd voor alle series en boeken op mijn TBW en TBR lijstjes!

 • Reply Jamie mei 22, 2015 at 15:15

  Oh, oh oh. Hier word ik vrolijk van. Ik heb jullie site pas ontdekt en ben er nu al helemaal dol op! Ik ben gek op Orphan black (:

 • Reply Jessica mei 22, 2015 at 15:57

  Dit is zeker een goede serie en gelukkig is al bekend dat er in elk geval vier seizoenen zullen zijn šŸ˜€

 • Leave a Reply