TV-series

TV-serie: House of Cards

House of Cards

Mijn vriend bleef maar vragen: “Zullen we House of Cards kijken?”, en elke keer antwoordde ik dat ik geen tijd had. Tot ik genoeg tijd had, en dus instemde. En sindsdien ben ik verslaafd. Benieuwd waar de serie over gaat? Lees dan verder! 

House of Cards is een Netflix original serie, en dat betekent dus dat de serie enkel te zien is op Netflix, en niet bijvoorbeeld op een televisiezender. Inmiddels zijn er 3 seizoenen verschenen. House of Cards is gebaseerd op de gelijknamige roman. Het vierde seizoen is inmiddels bevestigd, en als we de hoofdpersoon, Kevin Spacey, mogen geloven komen er 12 seizoenen. Even afwachten, maar 12 seizoenen zou ik erg leuk vinden!

De serie speelt zich af in Washington en draait om congreslid Frank Underwood. Het speelt zich voornamelijk in en rondom het Witte Huis af. Centraal staat manipulatie en het verkrijgen van macht, en dat is wat ik zo leuk vind aan de serie. Frank doet er alles aan om te manipuleren en macht te verkrijgen. Daarnaast praat Frank met regelmaat ‘in’ de camera en legt dan situaties uit of dingen waar hij zich aan kan ergeren. I like it.

Sommige gebeurtenissen zijn wreed. Ik denk dat dat deze serie ook uniek maakt. Frank Underwood, gespeeld door Kevin Spacey, is een geweldig personage. Hij doet er alles aan om zichzelf omhoog te werken en deinst nergens voor terug.

Waar gaat House of Cards over?

Het geslepen en genadeloze congreslid Francis Underwood en zijn vrouw Claire wijken nergens voor terug om alles te bemachtigen. Dit verdorven politieke drama dringt diep door in de duistere wereld van hebzucht, seks en corruptie in het hedendaagse Washington. Kate Mara en Corey Stoll schitteren eveneens in deze eerste originele serie van David Fincher en Beau Williom.

Ken jij House of Cards al? Zo ja: kijk jij er naar?

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Tessa mei 4, 2015 at 07:40

  I looove House of Cards. Fijne intriges, snelle dialogen, Frank die in de camera praat en de altijd mooie Claire, helaas heb ik ze inmiddels allemaal al gezien. Op naar seizoen 4!

 • Reply Chantal mei 4, 2015 at 08:57

  House of Cards is goed! Ik ben nu bezig met seizoen drie 🙂

 • Reply Anne mei 4, 2015 at 10:00

  Ik ben net begonnen met kijken, maar ik ben ook al verslaafd! 🙂 Het is gewoon ook zo verschillend dan andere series. I love it! 🙂

 • Reply beautifulday4makeup mei 4, 2015 at 10:49

  Ik irriteer mij juist aan het hoofdkarakter. hij is te manipulatief en daarom ben ik eigenlijk gestopt met kijken. Ik weet niet… In het echte leven wil ik ook geen manipulatieve mensen in mijn leven.

 • Reply Tamára mei 5, 2015 at 23:51

  Ik sta echt te trappelen om seizoen vier. Seizoen drie heeft echt een cliffhanger niet normaal, je kan beter de laatste aflevering vlak voor het uitbrengen van het vierde seizoen kijken haha.

 • Reply Esther mei 8, 2015 at 19:14

  Oeh, door te zien van de trailer, lijkt het mij een ontzettend goede serie. 🙂 even een poging wagen!

 • Leave a Reply