Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Roman

Tussen de sterren – Katie Khan


Laura van de Adorable Book Club las Tussen de sterren van Katie Khan. Een romantisch liefdesverhaal met een twist!

Carys en Max zijn gewichtloos en hebben nog voor negentig minuten zuurstof. Tenzij ze met een briljant idee komen, zullen ze over anderhalf uur sterven. Na een bizar ongeluk zweven Carys en Max in de ruimte en hebben ze alleen elkaar nog. Ze kijken naar de wereld die ze hebben achtergelaten: een felgekleurde bol in het zwarte heelal. Terwijl de zuurstof opraakt, krijgt een van hen de kans gered te worden.

Tussen de sterren is een liefdesverhaal dat zich afspeelt in een andere tijdsperiode. Europia is een gebied dat leeft onder streng regiem. Er zijn regels opgesteld, waaronder de belangrijkste in dit verhaal: je mag geen relatie hebben als je nog onder de 30 bent. De maatschappij vindt dat je dan te jong bent, te onervaren en eerst maar eens het leven moet ontdekken. Dit geldt ook voor Carys en Max, beide inwoners van Europia. Er zijn lotingen die bepalen in welk gebied je dan moet gaan wonen, deze gebieden heten voivodes. Door een bepaalde loting komen Carys en Max in dezelfde voivode terecht. Daar komen ze in contact en worden ze toch verliefd op elkaar.

Het verhaal begint dat Carys en Max in de ruimte zitten, daar hebben ze een ongeluk gehad waardoor ze maar negentig minuten zuurstof hebben. Als ze in deze situatie zitten denken ze terug aan hun leven op aarde en de reden dat ze nu in deze situatie zitten. In het boek nemen ze je als lezer steeds mee naar het nu en het verleden. Katie Khan heeft een fijne schrijfstijl die makkelijk wegleest. Het verhaal is niet moeilijk om te volgen en is daardoor fijn om tussendoor te lezen.

De relatieregel waar het boek om draait maakt het lastig om samen te leven en heeft ze in de situatie gebracht waar ze in eindigen, de ruimte. Als ze in het boek eenmaal uitkomen voor hun liefde voor elkaar willen ze een relatie aangaan. Dit is alleen moeilijker dan het lijkt, de ouders van Max zijn de oprichters van de huidige maatschappij. Hun relatie is dan ook in eerste instantie gedoemd om te mislukken. Uiteindelijk maakt Max een groot gebaar om aan Carys te laten zien dat hij van haar houdt. Hij wil de relatieregel laten afschaffen. Ze worden als proefpersonen de ruimte ingestuurd, maar daar krijgen ze een ongeluk en hangt hun leven aan een zijden draadje. Het einde van het boek was wat verwarrend, in eerste instantie snapte ik niet zo goed wat er daadwerkelijk was gebeurd. Nadat ik het einde nog eens heb gelezen snapte ik hoe het verhaal eindigt. Het is zeker een onverwacht einde wat je niet ziet aankomen.

Als je van romantische verhalen houdt met een goede twist in het verhaal raad ik je dit boek zeker aan!

Tussen de sterren

Titel: Tussen de sterren
Auteur: Katie Khan
Verschenen: juni 2017
Pagina’s: 316
Uitgever: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Originele titel: Hold Back the Stars

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *