Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Fantasy

Tussen de beesten & wilde rozen – Ashley Poston

Laura van de Adorable Bookclub las het magische verhaal Tussen de beesten & wilde rozen van Ashley Poston. Ben jij dol op fantasy verhalen? Dan is dit boek misschien wel iets voor jou!

Waar gaat Tussen de beesten & wilde rozen over?

Cerys, de dochter van de koninklijke tuinman, woont al haar leven in het veilige koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Dit heeft het volk te danken aan de eerste koning die een overeenkomst sloot met Vrouwe Wildernis, die over het aangrenzende bos van het koninkrijk regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden. Cerys weet dit maar al te goed, ze wist ternauwernood te ontsnappen terwijl haar vrienden en haar moeder de dood vonden in het bos. Sinds die dag draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Wanneer gevaarlijke boswezens het koninkrijk binnendringen, moet Cerys noodgedwongen vluchten met als enige metgezellen een irritante kleine vos, een vreemde en reusachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarische Vrouw Wildernis te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit had gedacht en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, moet Cerys alles op alles zetten om te overleven.

Cerys is een meisje met magische krachten, die ze zo veel mogelijk geheim houdt. Volgens de verhalen hebben alleen mensen met koninklijk bloed magische krachten. Een daarvan is haar beste vriendin Anwen, de troonopvolgster van Aloriya. Anwen had vroeger nog een broer, Lorne, maar deze is verdwenen op de dag dat Cerys is ontsnapt uit het vervloekte woud. Op de dag van de kroning is het woud onrustig en ziet Cerys iets bij de rand van het woud op en neer lopen. Ze voelt zich ongerust, maar gaat toch naar haar beste vriendin die de gouden kroon officieel gaat krijgen die dag.

‘Tussen beesten & wilde rozen is een spannend verhaal met een goede plottwist’

Vos is een kleine, irritante vos die Cerys overal volgt. Cerys zorgt voor Vos en vertelt haar geheimen aan hem. Ondertussen gaan ze samen naar de kroning van Anwen, maar dan gaat het mis en komen de botteneters uit het vervloekte woud en verstoren ze de ceremonie. Cerys moet noodgedwongen vluchten met de gouden kroon en gebruikt hiervoor haar magie. Ondertussen neemt ze Vos mee en ontmoet een grote beer die hen beschermt. Maar dan gebeurt er iets met Vos en dit verandert alles. Cerys haar magie beschermt haar, maar zorgt ook voor verwarring. Samen met zijn drieën gaan ze dwars door het woud op zoek naar Voryn, een stad waar Vrouwe Wildernis voor het laatst is gezien. Maar gaat het ze op tijd lukken of is Aloriya voor altijd verdoemt?

Ashley Poston beschrijft vanuit het karakter Vos en Cerys. In het begin is het erg zoeken naar het verhaal en is het nog niet helemaal duidelijk wat er nou precies gaat gebeuren. Maar wanneer je eenmaal een aantal hoofdstukken verder bent zit je meteen in het verhaal. Het is een spannend verhaal met een goede plottwist. Wat het boek net wat leuker maakt is dat je na het laatste hoofdstuk nog twee extra kleine hoofdstukken krijgt, dit zorgt ervoor dat je niet met al te veel vragen zit op het einde. Zeker een aanrader voor fantasy fans.
tussen beesten & wilde rozen

Titel: Tussen beesten & wilde rozen
Auteur: Ashley Poston
Verschenen: oktober 2020
Pagina’s: 304
Uitgever: van Goor

bol-button

Rating: 4,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.