Truth or Dance
Boekrecensies,  Young adult

Truth or dance – Chinouk Thijssen

Even geleden las ik het boek Truth or Dance, geschreven door de Nederlandse auteur Chinouk Thijssen. Eindelijk weer een nieuw boek van deze auteur: een Young Adult thriller van Nederlandse bodem blijft fijn om te lezen. In deze recensie lees je wat ik van het boek vind. 

Waar gaat Truth or Dance over?

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Het duurde, voor mijn gevoel, heel lang tot dit boek uit kwam. Dit is het eerste deel van de trilogie van Chinouk Thijssen en nadat ik Fataal spel las, kon ik niet wachten om weer een boek van haar te lezen. Online deelde Chinouk met haar fans dat ze het idee al heel lang had voor dit boek, maar omdat Black Swan destijds verscheen had ze het boek even on hold gezet. Nu is hij er eindelijk!

Truth or Dance gaat over India en haar vriendinnen, die op de ballet academie in Den Haag zitten. Ze zitten in een belangrijke fase van hun opleiding: ze moeten auditie doen voor hun vervolgstudie en dat is aardig zenuwslopend. Op den duur worden de vriendinnen in een whatsapp groep toegevoegd genaamd Truth or Dance, waar ze allerlei opdrachten krijgen om een kans te maken op een belangrijke rol in de eindvoorstelling. In eerste instantie lijkt het allemaal wel betrouwbaar; alsof het dan een docent komt… Maar al gauw blijkt dat het niet vanaf een docent komt en dat de opdrachten steeds bizarder worden.

‘Ik wilde alleen maar doorlezen nadat ik Truth or Dance uit had’

Het verhaal van Truth or Dance bouwde spannend op. Een heerlijke easy read die je in zijn greep houdt: ik ben er gek op! In eerste instantie lees je nietsvermoedend over het leven van de vriendinnen, om vervolgens in een soort spannende spiraal te komen waar je een adrenaline gevoel van krijgt. Naarmate het verhaal verder vordert wordt het ontzettend bizar, komen er alleen maar vragen bij je op (“Wie doet dit in hemelsnaam?!”) om vervolgens allerlei complot theorieën te bedenken. Het einde vond ik dan ook heel spannend en ik wilde het allerliefste gewoon doorlezen. Gelukkig mogen we nog genieten van 2 boeken in de trilogie en ik kan niet wachten tot ze verschijnen!

Klik hier voor alle recensies van Chinouk Thijssen.

Truth or Dance

Titel: Truth or Dance
Auteur: Chinouk Thijssen
Verschenen: oktober 2018
Pagina’s: 285
Uitgever: Clavis

bol-button

Rating: 4,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *