Tips

Het bezoeken waard: Trinity College Library in Dublin

Een tijd geleden was ik in Dublin, Ierland. Natuurlijk moest ik hier één van de mooiste bibliotheken (ter wereld?) opzoeken. Deze bibliotheek moet echt elke boekenliefhebber een keer hebben gezien. Hier een kleine indicatie, waardoor jij waarschijnlijk ook direct een retourtje Dublin wil boeken. Kijk snel mee!

Laatste update: april 2024

Trinity College Library Dublin

De mooiste bibliotheek van Dublin, Ierland is met stip op één de library van het Trinity College. Deze universiteitsbibliotheek is gevestigd aan College Street en heeft een collectie van meer dan 4,5 miljoen werken. De bibliotheek is opgericht in 1592 en wordt beschouwd als een van de oudste bibliotheken ter wereld. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Ierland, en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de Long Room, waar zich 200.000 van de oudste boeken van de bibliotheek bevinden, waaronder het beroemde Book of Kells, een 9e-eeuws evangelieboek met prachtige geïllustreerde pagina’s.

Trinity College Library Dublin

Trinity College Library Dublin

Mooie bibliotheek in Dublin

De Trinity College Library heeft ook een indrukwekkende geschiedenis op het gebied van onderzoek en educatie. Het heeft een grote bijdrage geleverd aan de Ierse literatuur en cultuur en heeft talloze auteurs en academici geïnspireerd. Het is een uitstekende plek om te bezoeken voor liefhebbers van geschiedenis, literatuur en architectuur.

Trinity College Library Dublin

Trinity College Library Dublin

Trinity College Library Dublin

Trinity College Library Dublin

De Trinity College Library bezoeken

Bij het Trinity College hebben ze ook enorme oude boeken liggen, zoals oude met de hand geschreven bijbels. Ook ontzettend bijzonder om te zien, maar stiekem vond ik de bibliotheek leuker om naar te kijken. Helaas moet je wel betalen om hier binnen te komen, maar dat is het zeker weten waard voor een boekenliefhebber.

Ben jij hier al weleens geweest?

Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *