Top 5 favoriete series - Danique - Adorable Books
TV-series

Top 5 favoriete series – Danique

Ik ben echt dol op series kijken. Ik kijk dan ook veel vaker een aflevering van een serie dan dat ik een film kijk. Het is heerlijk om een spannende serie te volgen en dan te snakken naar de volgende aflevering. Ik kijk dan ook een heleboel series. Vandaag laat ik jullie mijn top 5 zien.

 photo serie3_zpscb39e969.jpg

1. Mijn all time favoriete serie is LOST. Ik hou van Lost. Ik denk dat ik deze serie inmiddels al een paar keer heb gekeken. Ik weet niet wat het is met deze serie, maar ik bleef deze kijken en vond het geweldig. Het verhaal steekt zo ontzettend goed in elkaar. Het is er slim bedacht.

Nadat vlucht 815 van Oceanic Air uit elkaar knalt midden in de lucht bij een eiland in de Pacific op 22 september 2004, moeten de overlevende van de vlucht al hun krachten bij elkaar vinden om te overleven op het mysterieuze eiland. De groep komt erachter dat het eiland vele geheimen kent, een monster van rook, ijsberen, huizen met elektriciteit en warm en koud water, een groep eiland bewoners die er allang woonde voordat het vliegtuig neerstortte en een mysterieuze man met de naam “Jacob”. Ze vinden steeds meer uit over de geschiedenis van het eiland en de DHARMA Initiative. De kijker krijgt aan de hand van flashbacks een kijkje in het leven van alle eilandbewoners, en wordt in spanning gehouden met de vraag wat het mysterie is achter het eiland…

Lost is inmiddels afgelopen en ik moet eerlijk toegeven dat ik een aantal traantjes heb gelaten bij de laatste aflevering. Trouwens wel meer in de serie, want soms was het ontzettend zielig. Er zijn in totaal zes seizoenen uitgebracht en deze zijn te koop op DVD.  Dit is zo’n serie die je lekker met je vriend op de bank kan kijken, want hij is ontzettend spannend. Ja, ik kan hier nog veel langer over doorgaan, maar je moet het gewoon kijken.
 photo serie1_zpsccb84713.jpg

2. Mijn favoriete serie na Lost is Once upon a time. Ik volg Once upon a time al vanaf het begin via internet. Inmiddels is seizoen 3 gestart en het blijft spannend en heel erg origineel.

Emma Swan leidt een eenzaam leven in Boston als zij opeens benaderd wordt door Henry, het zoontje dat zij tien jaar eerder ter adoptie afstond. Henry beweert dat Emma de vermiste dochter is van Sneeuwwitje en de Sprookjesprins. Kort na Emma’s geboorte zou zij door haar sprookjesouders zijn weggestuurd om haar te beschermen tegen de vloek van de Boze Koningin. Emma gelooft geen woord van Henry’s fantasierijke verhaal en brengt hem snel terug naar zijn pleegmoeder Regina in Storybrooke. Maar als zij eenmaal in het pittoreske dorpje aankomt, begint Emma te vermoeden dat sprookjes de wereld nog niet uit zijn…

Ik wil deze serie echt de hele tijd blijven kijken. Telkens is er een cliffhanger waarna ik meteen verder wil kijken. Helaas moet ik dan weer een week wachten. Het wordt inmiddels ook op tv uitgezonden. Daar lopen ze een seizoen achter, dus ze zijn bij seizoen 2. Once upon a time is iedere woensdag van 20.30 tot 22.30 (dubbele aflevering) te zien bij Net5. Once upon a time is echt een aanrader als je van fantasy en sprookjes houdt! Maar let wel: sprookjes met een duister randje.

 photo serie2_zps8f2a5570.png3. Sinds drie weken is er een spin-off van Once upon a time, namelijk Once upon a time in Wonderland. Dit verhaal speelt zich af in Wonderland, waarin Alice de hoofdpersoon is.

In Victoriaans Engeland, verteld de jonge en mooie Alice een verhaal van een vreemd nieuw land die bestaat aan de andere kant van een konijnenhol.Een onzichtbare kat, een waterpijp rokende rups en speelkaarten die praten zijn maar een paar van de fantastische dingen die ze heeft gezien tijdens haar onmogelijke avontuur. Dit meisje moet wel gek zijn en haar dokters proberen haar te genezen met een behandeling die ervoor zorgt dat ze alles vergeet. Alice lijkt klaar om alles achter zich te laten, zeker de pijnlijke herinnering van de genie waarop ze verliefd werd en voor altijd kwijt geraakt is: de knappe en mysterieuze Cyrus. Maar diep van binnen weet Alice dat die wereld echt is en de sardonische Harten boer en het onstuitbare Witte Konijn komen net op tijd aan om haar te redden van een gedoemd lot. Samen zal het trio een duik nemen in het konijnenhol naar Wonderland waar niets onmogelijk is.

Ik moet zeggen dat ik eerst moest wennen aan deze serie. Ik vond de eerste aflevering ‘mwah’. Maar nu moet ik toch eerlijk bekennen dat ik wel iedere week een nieuwe aflevering kijk. Het is gewoon leuk dat het weer een ‘magische’ wereld is. Ik vind de Britse accenten die er in voor komen ook stiekem wel leuk. Ik ga dus nog even verder kijken hoe ik het vind, maar het kan de gewone Once upon a time zeker niet verslaan. Deze serie is nu alleen nog via internet te volgen. Je kunt dit overigens heel goed los kijken van Once upon a time. Het heeft niets met elkaar te maken, alleen dat er soms dezelfde personages in voor komen. Wat trouwens wel een leuk feitje is, is dat het niet zo gek is dat ik de drie bovenstaande series allemaal leuk vind. Ze zijn namelijk van dezelfde makers! Grappig is dan ook dat veel acteurs uit Lost in Once upon a time of in Once upon a time in Wonderland terugkeren. Lost is gewoon echt een dikke aanrader.

 photo serie4_zps25c6d00c.jpg4. Dan een serie die volgens mij best veel wordt bekeken in beautyblogland. Ik heb het namelijk over Pretty little liars. Ook bij deze serie ben ik helemaal bij. (OMG, hebben jullie de Halloween aflevering al gezien? Ik ben gewoon in shock!) Inmiddels zit Pretty little liars al in het vierde seizoen. Nu is er even een break tot januari (huilie).

Pretty Little Liars is een tv serie gebaseerd op de populaire boeken met dezelfde naam, geschreven door Sara Shepard. Het draait om een groepje van 5 populaire jonge meiden, Alison, Spencer, Hanna, Aria en Emily. Op een dag raakt Alison, de populairste van het stel, spoorloos verdwenen en begint het groepje uit elkaar te vallen. Vlak voordat het lichaam is gevonden, een jaar later, beginnen de meiden berichten te ontvangen van iemand die zichzelf “A” noemt. “A” dreigt om de geheimen van de meiden bloot te stellen, ook geheimen van lang geleden waarvan ze denken dat alleen Alison die kan weten, maar ook na de begrafenis van Alison blijven de meiden berichten ontvangen.

Ik kende Pretty little liars door de boeken. Volgens mij heb ik inmiddels zes delen gelezen. Toen ik dus hoorde dat er een serie kwam was ik super enthousiast. Wel moet ik meteen zeggen dat de serie helemaal niks met de boeken te maken heeft. Je kunt het dus heel goed kijken als je de boeken niet gelezen hebt. Deze serie is zo ontzettend spannend. Ik heb heel vaak gedacht WTF?! Ja. Zo’n serie is het. Ik vind dit echt een aanrader als je van meidenseries houdt die toch spannend zijn. Pretty little liars is online te bekijken of via Netflix.

 photo serie5_zps5f381b69.jpg5. Tot slot The Vampire Diaries. Met deze serie heb ik even een pauze genomen omdat ik zoveel tegelijk deed, maar ik heb het weer opgepakt en OH MY GOD, wat is het spannend!

The Vampire Diaries is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van L.J. Smith. Vier maanden nadat een tragisch auto-ongeluk een einde aan het leven van hun ouders maakte, probeert de 17-jarige Elena Gilbert en haar 15-jarige broer Jeremy hun leven weer op te pakken. Ze wonen nu bij hun tante Jenna die er het beste van probeert te maken.
Als het schooljaar begint, zijn Elena en haar vrienden gefascineerd door de nieuwe mysterieuze student Stefan Salvatore. Stefan en Elena voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Wat ze niet weet is dat Stefan een vampier is.In en rond Mystic Falls worden verschillende mensen dood aangetroffen na een aanval van een wild beest. Stefan weet dat dit niet waar is. Als hij thuis komt treft hij zijn oudere broer Damon aan die hij al jaren niet heeft gezien. Ze gaan met elkaar de strijd aan om de ziel van Elena, van haar vrienden, familie en alle mensen in het kleine dorpje Mystic Falls.
Ik loop een beetje achter met de serie. Inmiddels is seizoen 5 begonnen, maar ik ben nog bij seizoen 3. Maar dat vind ik niet erg want dan kan ik lekker veel afleveringen achter elkaar kijken. Het is echt zo spannend en soms een beetje eng, maar dat vind ik juist leuk. Ook deze serie is dus gebaseerd op boeken. De boeken vind ik echt helemaal niks, maar de serie is geweldig. Een aanrader voor degene die van veel spanning en vampiers houden.

TRAKT.TV – Makkelijk series en films bijhouden!
Tip: Voor degene die ontzettend veel series en films volgen heb ik een hele leuke site als tip. Op www.trakt.tv kun je namelijk bijhouden waar je bent in een serie. Je kunt een aflevering markeren al ‘gezien’ en hetzelfde kun je bij films doen. Je kunt andere mensen volgen en zo weer ideeën opdoen voor nieuwe series/films. Ik vind het ook heel leuk om een overzicht te hebben van wat ik allemaal heb bekeken. Daarnaast kun je ook series en films op een ‘watchlist’ zetten. Oftewel, een lijstje met dingen die je nog wilt zien. Daarnaast kan je beoordelingen geven en reviews schrijven. Ik vind het in ieder geval hartstikke leuk! Als jullie al een account hebben, volg me dan zeker hier: http://trakt.tv/user/glambeauty. Ik vind het leuk om nog meer ideeën op te doen dus ik volg jullie graag terug! Was jij al bekend met deze site?

En dit is mijn top 5. Ik ga weer even lekker verder met kijken. Welke series kijk jij?

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Lilian oktober 30, 2013 at 10:27

  Ik heb eens een paar afleveringen op tv gezien van Once Upon a Time, en dat vond ik wel leuk, maar verder volg ik het niet echt.
  Ik ben nu New Girl aan het kijken met Zooey DeChanel, ook een aanrader!

 • Reply Dieuwke oktober 30, 2013 at 14:14

  oe ik volg alleen Lost niet. Verder ook alles! Ik heb vorige week de eerste aflevering van Ravenswood gezien, de spin off van PLL. Beetje creapy 😀

 • Reply Meike oktober 30, 2013 at 18:50

  Lost heb ik ook al iets van 3 keer gekeken, het is zo’n leuke serie (:. Verder volg ik Teen Wolf, The Vampire Diaries, American Horror Story, The big bang theory, Under the dome en Skins. 😀

 • Reply Daniëlle oktober 30, 2013 at 19:09

  Allemaal leuke series! 🙂 Ik ben ook gek op Orphan Black, heb net het eerste seizoen gekeken!

 • Reply Ariela Slakhorst oktober 31, 2013 at 12:45

  Vampire Diaries
  Pretty Little Liars
  Suits
  Switched at birth
  Devious Maids

 • Reply Nicole november 1, 2013 at 12:16

  Allemaal leuke series. Alleen Lost heb ik niet afgekeken, waarom? Geen idee xD

  Ik volg op dit moment:
  Once upon a time, The Vampire Diaries, The Originals, Ravenswood
  Pretty Little Liars, The White Queen, Glee, The Big Bang Theory, Beauty and the Beast, Under the Dome .

 • Leave a Reply