Toen winter zomer werd
Roman

Toen winter zomer werd – Emily Henry

Toen winter zomer werd is geschreven door Emily Henry en verscheen eerder onder de naam Stranddagboek. Ik heb het boek onlangs gelezen en ben helemaal fan van het verhaal. Ik vertel je in deze recensie waarom!

Waar gaat Toen winter zomer werd over?

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek te schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed verandert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

In Toen winter zomer werd draait het om January Andrews en Augustus Everett. Ze zijn allebei auteur en schrijven allebei een heel ander type boek. January schrijft feelgoodboeken en houdt van zoetsappige verhalen – terwijl Gus hele lugubere verhalen schrijft. Ze komen elkaar op een dag in een dorpje tegen en kennen elkaar nog van vroeger: ze studeerden samen en hadden toen al een hekel aan elkaar. Ook nu zijn ze elkaars tegenpolen. Ze hebben een ding gemeen: ze hebben allebei een enorme writersblock! Het lukt maar niet om een verhaal op papier te zetten. Wanneer ze op en dag voor de grap een weddenschap afsluiten, bespreken ze dat ze elkaars boek gaan schrijven. Ze gaan elke dag met elkaar afspreken om elkaar beter te leren kennen.

Toen ik begon aan Toen winter zomer werd verwachtte ik een luchtig boek. Het leek me een grappig verhaal dat ik snel uit had. Ik had het zeker snel uit, maar het was zeker geen luchtig boek. In het verhaal draait het bijvoorbeeld om January haar overleden vader. Hij bleek een relatie te hebben met een andere vrouw en gewoon een heel ander leven te leiden. Augustus heeft een hele zware jeugd gehad en heeft veel meegemaakt (de reden waarom hij nu lugubere boeken schrijft). Hierdoor is dit boek zoveel sterker dan een simpel feelgood verhaal.

‘Toen winter zomer werd is je nieuwe favoriete boek’

Toen winter zomer werd las ik binnen een paar dagen uit. Ik vond de hoofdpersonages heel grappig, ze hebben een fijne chemie en de zwaardere verhalen zorgen ervoor dat je het boek wil blijven lezen. Ik heb dit boek gelezen alsof het een feelgoodfilm is. Echt – genieten geblazen. Toen winter zomer werd is je nieuwe favoriete boek.

Pluspunten:
+ Een laagdrempelig boek met een dieper laagje, wat voor een sterk verhaal zorgt
+ Het boek gaat over boeken. Hoe leuk?
+ Fijne schrijfstijl

Minpunten: 
– Ik wil nu meer boeken van Emily Henry lezen en er is nog niet veel verschenen in het Nederlands.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Dit boek is eerder verschenen onder de naam Stranddagboek. Klik hier voor de recensie. 

Toen winter zomer werd

Titel: Toen winter zomer werd
Auteur: Emily Henry
Verschenen: april 2022
Pagina’s: 336
Uitgever: The House of Books
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *