Tips om meer te lezen
Lijstjes

Tips om meer tijd vrij te maken om te lezen

So many books, so little time to read. Komt het jou bekend voor? Mij in ieder geval wel! Mijn TBR-lijst wordt steeds langer, maar mijn wekelijkse schema wordt ook steeds drukker. In dit artikel geef ik je een aantal tips waardoor je wellicht meer tijd kunt vrijmaken om te lezen! 

Laatste update: januari 2024

Tips om meer tijd te maken om te lezen

Het lijkt zo makkelijk: meer lezen. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je tijd vrij om te lezen? Met de tips die wij hebben verzameld lees je in een mum van tijd meer boeken.

1. Benut je tijd goed

Het klinkt allemaal heel logisch, maar als je je tijd goed indeelt, hou je meer tijd over! Extra tijd = leestijd! Gebruik ‘loze’ tijd om meer te lezen, bijvoorbeeld als je moet wachten tot je eten klaar is of tijdens het ontbijt. Leuker dan doelloos scrollen op je telefoon!

2. Organiseer een leesavond

Hou je niet van steeds korte stukjes lezen? Hou dan eens een leesavond in plaats van een Netflix-avond. Hoe fijn Netflix ook is, het is ook fijn om eens een half boek uit te lezen in dat boek dat al zo lang op je nachtkastje ligt. Heb je een partner die ook van lezen houdt? Ga samen lezen! Gezellig op de bank, kop thee en een schaaltje M&M’s erbij. Heus niet oubollig hoor! Houdt je partner niet van lezen? Tsja, die moet dan maar zijn eigen plan trekken, haha!

3. Lees onderweg

Onderweg lezen is dé manier om verder in je boek te komen. Zorg er daarom ook voor dat je altijd een boek of een e-reader bij je hebt. Vooral als je veel met het openbaar vervoer gaat is het ideaal om te lezen onderweg. Reis je veel met de auto? Ga dan voor een luisterboek!

4. Lezen in bed in plaats van scrollen

We herkennen het allemaal: ’s avonds voor je gaat slapen heb je voor je het weet driekwartier gespendeerd aan je telefoon, terwijl je niet eens meer weet wat je eigenlijk allemaal hebt gedaan. Doelloos op social media. Probeer een paar keer per week je telefoon weg te leggen voordat je in bed gaat liggen en pak weer eens ouderwets een boek erbij.

5. Zet je telefoon op ‘niet storen’

Zet je telefoon eens wat vaker op ‘niet storen’. Geen meldingen die binnenstromen, even helemaal rust en geen afleiding. Niets zo fijn als geconcentreerd kunnen lezen.

6. Luisterboeken = meer lezen

Luisterboeken zorgen er voor dat je meer gaat lezen. Je kunt luisterboeken opzetten tijdens het doen van klusjes in huis, of juist als je aan het koken bent. Het is een eenvoudige manier om meer te lezen. Ook zorgt een fijn luisterboek er voor dat je sneller in de leesflow komt. En de mensen die zeggen dat luisterboeken geen lezen is? Niet naar luisteren, het is gewoon lezen hoor!

Fijne boeken meer tijd te maken om te lezen

Zoek je een fijn boek om in de leesflow te komen? Wil je meer lezen? Wij hebben wat fijne boeken op een rij gezet! 

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan zijn dit ook leuke artikelen voor jou!

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.