Films

Tips: films die Tedje de laatste tijd heeft gezien

Op zoek naar leuke films om te kijken binnenkort? Tedje zet 7 films voor je op een rijtje die ze onlangs heeft gezien en vertelt wat ze ervan vond. 

Photocredits: Universal Pictures 

Manchester by the sea

Manchester by the Sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe (Kyle Chandler) plotseling komt te overlijden, krijgt Lee (Casey Affleck) de voogdij over zijn neef (Lucas Hedges). Lee wordt herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi (Michelle Williams) in de omgeving waarin hij is opgegroeid.

Casey Affleck won een Oscar voor beste mannelijke rol en de film won een Oscar voor Best Original Screenplay. Ook sleepte Affleck een Golden Globe en een BAFTA Award binnen. Genoeg redenen om deze film te zien dus! Ik wist niet goed wat ik van de film moest verwachten, maar het verhaal heeft me erg geboeid. De film is wat traag en zeker niet flitsend snel, maar dat is juist de kracht van deze film. Aanrader!

Nocturnal Animals

Amy Adams en Jake Gyllenhaal spelen een gescheiden echtpaar dat duistere ontdekkingen doet over elkaar. Amy Adams speelt Susan Morrow, een kunsthandelaar uit Los Angeles die een luxueus maar onbevredigend leven leidt samen met haar man Hutton Morrow (Armie Hammer). Als Hutton weer eens een weekend weg is op een van zijn vele zakenreisjes, ontvangt Susan een anoniem pakje dat in haar brievenbus is achtergelaten. Het is een boek genaamd ‘Nocturnal Animals’, geschreven door haar ex-man Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal), met wie ze al jaren geen contact meer heeft gehad. Bij het manuscript zit een briefje waarin Edward Susan vraagt het boek te lezen en om vervolgens contact met hem op te nemen als hij weer in de stad is. In haar eentje in bed begint Susan de roman te lezen. Het boek is aan haar opgedragen…

Dit is weer zo’n heerlijk spannende film met Jake Gyllenhaal. De hele film zit je op het puntje van je stoel en je valt van de ene verbazing in de andere. Als je op zoek bent naar een goede thriller ben je met Nocturnal Animals aan het juiste adres.

Why Him?

Tijdens de feestdagen gaat Ned (Bryan Cranston), een overbezorgde maar liefhebbende vader, samen met zijn familie op bezoek bij zijn dochter op de universiteit. Hier ontmoet Ned zijn grootste nachtmerrie: zijn dochters vriend Laird (James Franco), een welwillende maar sociaal onhandige Silicon Valley-biljonair. De strenge en preutse Ned vindt Laird, die helemaal geen filter heeft, totaal geen match voor zijn dochter. De eenzijdige rivaliteit loopt volledig uit de hand en Ned’s paniekaanvallen nemen toe als hij zich gaandeweg steeds minder thuis voelt in de glamoureuze hightech omgeving en hij erachter komt dat Laird klaar is om dé vraag aan zijn vriendin te stellen.

Op zoek naar een hersenloze film? Dan is Why Him? een ideale komedie. Geen hele goede komedie, maar gewoon prima en vermakelijk om bijvoorbeeld samen met je vriend of met een stel vriendinnen te kijken. En James Franco speelt zijn rol weer perfect, alleen hij kan zulke rollen spelen, haha!

Moana

Walt Disney Studios presenteert Vaiana, een animatiefilm over de avontuurlijke en dappere Vaiana, die één grote missie heeft: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana halfgod, Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit.

Als je dol bent op animatiefilms dan mag je Moana niet missen! Het verhaal is bijzonder en anders dan andere Disney-films en ik kan je verzekeren: je hebt nog weken de liedjes van de film in je hoofd.

The Edge of Seventeen

Iedereen weet dat opgroeien moeilijk kan zijn. Ook high school studente Nadine (Hailee Steinfeld) krijgt te maken met de lastige perikelen uit de puberteit, wanneer ze verneemt dat haar oudere broer een relatie krijgt met haar beste vriendin Krista. Nadine voelt zich steeds eenzamer, tot ze een bedachtzame jongen tegenkomt die verandering in de zaak brengt. Een onverwachte vriendschap zorgt ervoor dat alles misschien toch niet zo erg hoeft te zijn.

Een fijne high school film, maar dan anders! Niet zo standaard als je gewend bent, maar met karakters die meer hebben meegemaakt en die verder worden uitgediept. En een flinke dosis humor, ook belangrijk! Ik vond het een vermakelijke film.

Hacksaw Ridge

Desmond gelooft dat de oorlog rechtvaardig is, maar dat moorden desondanks verkeerd is en hij is dan ook de enige soldaat in de Tweede Wereldoorlog die aan de frontlinie vecht zonder wapen. Tijdens de slag om Okinawa redt hij 75 man zonder een wapen te dragen of af te vuren.

Hacksaw Ridge is een prachtige en indrukwekkende oorlogsfilm. Het feit dat dit een waargebeurd verhaal is, maakt de film nóg meer indruk. Het eerste gedeelte van de film is heel anders dan het tweede gedeelte, wat een contrasten laat de filmmaker hier zien! Een absolute aanrader.

The Accountant

Christian Wolff is een wiskunde genie met aanzienlijk meer affiniteit voor cijfers dan voor sociale relaties. Hij neemt een nieuwe klus aan om de verdwenen miljoenen bij een robotica bedrijf te vinden. Wanneer hij steeds dichter bij de waarheid komt, loopt ook het aantal dodelijke slachtoffers steeds verder op.

Na het zien van de trailer was ik razendbenieuwd naar deze thriller. Of hij mijn verwachtingen waar maakte? JA! Oef, wat een spannend en boeiend verhaal. Ben Affleck speelt deze rol erg goed en ik was van het begin tot einde geboeid. Weer een aanrader!

Welk van deze films wil jij nog graag zien? 

 

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.