netflix undercover
Netflix

Tip op Netflix: Undercover

Netflix is een nieuwe serie rijker: Undercover. Undercover is een samenwerking tussen een Vlaams en Nederlands productiebedrijf. Ik ben begonnen met de eerste afleveringen en in dit artikel deel ik wat ik er tot nu toe van vind!

Waar gaat Undercover over?

Undercover gaat over drugscrimineel Ferry Bowman (Frank Lammers). Bouman is één van de grootste xtc-producenten ter wereld. De crimineel heeft een comfortabel leven in zijn villa op een campingterrein op de grens van Nederland en België. Zijn rustige leventje wordt drastisch omgegooid wanneer twee undercoveragenten Bob Lemmens (Tom Waes) en Kim De Rooij (Anna Drijver) zijn territorium betreden. En daar begint de ellende. Stapsgewijs infiltreren de agenten in zijn leven, via zijn vrouw Daniëlle (Elise Schaap), om uiteindelijk zijn netwerk op te rollen.

Undercover op Netflix

Ik heb nu 5 afleveringen gezien en ik moet zeggen: ik ben positief verrast! De makers van Undercover zijn erg goed in het maken van cliffhangers, want na iedere aflevering wil je verder kijken. Verder is het natuurlijk hartstikke tof dat er eindelijk een Nederlands/Vlaamse productie op Netflix staat. Het verhaal is niet origineel: het verhandelen van drugs speelt een grote rol in de serie. Wat ik dan wel weer origineel vind is de setting: de serie speelt zich namelijk af op een camping. Extra bonuspunten voor het feit dat er Brabants gesproken wordt in Undercover. Ik als rasechte Brabander kan dat wel waarderen. Frank Lammers is opgegroeid in Brabant, dus beheerst deze taal als geen ander. Elise Schaap daarentegen komt uit de randstad, maar toch probeert ze haar beste versie van het Brabants weg te zetten in de serie. Af en toe lukt dat érg goed, maar soms hoor je ook dingen die niet helemaal kloppen. Maar goed, dat zal een heel groot deel van Nederland niet eens in de gaten hebben. Voor het typetje dat Elise speelt, krijgt ze sowieso al 10 punten, want dat zet ze ijzersterk weg.

Voor het Brabants heb ik geen ondertiteling nodig, maar voor het Vlaams wel. Tip dus: zet je ondertiteling aan! Ik ben heel benieuwd waar het naartoe gaat met deze serie, ik ben heel benieuwd! Ik kan alleen maar stimuleren dat er meer Nederlandstalige Netflix Originals op Netflix komen, dus streamen die handel! Goed nieuws: er is sowieso al een tweede seizoen van Undercover aangekondigd.

Ga jij Undercover kijken op Netflix? 

Lees hier alles over Netflix

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *