Filmrecensies,  Netflix

Tip op Netflix: Contratiempo

Een tijdje geleden keek ik de Spaanse film Contratiempo (ook wel bekend als The Invisible Guest) op Netflix samen met mijn vriend. Een super spannende thriller. Echt een tip én een aanrader dus!

Een jonge zakenman wordt wakker in een hotelkamer. Deze is van binnenuit afgesloten en naast hem ligt het dode lichaam van zijn minnares. Hij huurt meteen een zeer prestigieuze advocaat in. In een hectische periode van één nacht, proberen ze samen te verduidelijken wat er precies gebeurd is.

Adrian Doria is een succesvol zakenman, maar wordt beschuldigd van moord. Om zijn onschuld te bewijzen, huurt hij Virginia Goodman in, de beste advocaat in omstreken. Omdat een getuige dreigt te verschijnen met nieuw bewijs, hebben Adrian en Virginia drie uur de tijd om een verdediging op te zetten. De tijd tikt letterlijk weg. Virginia gelooft niks van wat Adrian (ze vindt het maar een chantageverhaal) zegt en komt met een verhaal hoe zij denkt dat het is gegaan. Er wordt continu gespeeld met verschillende verhalen en gebeurtenissen. Je point of view verandert steeds en dat maakt het een afwisselende en vlotte film om naar te kijken.

Ik heb ademloos en vol verwachting naar deze film gekeken. Tot aan het eind van de Spaanse film was ik geboeid en wilde ik weten hoe het nu precies in elkaar zat. Want het leuke aan deze film is: je weet niet wat er écht is gebeurd. Er komen verschillende scenario’s aan het licht en daarom weet je als kijker niet hoe de moord (en door wie) hij is gepleegd.

Contratiempo kan bekritiseerd worden, omdat er soms twists in zitten die té voor de hand liggen, of die juist helemaal niet ziet aankomen. Als je daar later over gaat nadenken, zullen er inderdaad gebeurtenissen zijn waarvan je denkt: was dat nodig? Of was dit niet té ver doorgedacht? Maar dat zijn pas vragen die je je achteraf kan stellen. Mijn algemene indruk over de film was súper goed en vooral erg spannend. Het is een Spaanse film, maar dat stoort totaal niet. Dit is echt zo’n film waarbij je met open mond zit te kijken en je achterlaat met een mindfuck als de film is afgelopen. Aanrader!

contratiempo

Titel: Contratiempo (The Invisible Guest)
Regie: Oriol Paulo
Verschenen: januari 2017
Duur: 1 uur en 46 minuten
Cast: Mario Casas, Ana Wagener, José Coronado
Genre: Thriller

Rating: 8/10

2 Comments

  • Maurice

    Deze film is BRILJANT!!! Heb hem al twee keer gezien en daar blijft het zeker weten niet bij. Misschien wel de meest spannende film die ik ooit heb gezien. Kan er maar geen genoeg van krijgen. Alle spannende plottwists en gebeurtenissen. Zeer zeker een aanrader!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.