Boeken

Tip: gratis lezen met de ThuisBieb

Nu (bijna) heel Nederland thuis moet zitten vanwege de coronamaatregelen zijn er allerlei leesacties opgezet om Nederland aan het lezen te krijgen. De CPNB startte met de #ikleesthuis-actie (wellicht heb je reclames wel voorbij zien komen op de televisie, in bushokjes of heb je hem op de radio gehoord). Ook de online Bibliotheek startte met de ThuisBieb en wij vertellen je er alles over.

Gratis lezen in de ThuisBieb

In totaal zijn er 100 boeken vrij toegankelijk te lezen in de ThuisBieb. De app is te downloaden in je appstore en kost helemaal niets: zelfs voor niet-leden is de app te gebruiken. Tot 10 mei kan je gebruikmaken van de app – die zowel op de telefoon als de tablet te gebruiken is. Er staan boeken in voor kinderen, jongeren en volwassenen. Tip: Op dit moment is de app alleen beschikbaar voor iOS-devices, binnenkort zal de app ook beschikbaar zijn voor Android-toestellen.

ThuisBieb

Welke boeken kan je vinden in de ThuisBieb?

Er zijn 100 ebooks te vinden! Voor jeugd en jongeren is onder meer Alaska van Anna Woltz een beschikbare, maar ook Grondvuur van Mirjam Gielen, Trinkets van Kirsten Smith en Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel. Voor volwassenen is er ook een prachtig aanbod: Rinkeldekink van Martine Bijl, De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, Jagtlust van Annejet van der Zijl en nog veel meer mooie titels.

Wij gaan zelf natuurlijk ook aan de slag met prachtige boeken: Yara gaat bijvoorbeeld Jagtlust lezen van Annejet van der Zijl (zeker na het prachtige boekenweekgeschenk). Danique V. wil De meeste mensen deugen van Rutger Bregmans lezen, Tedje heeft oog voor het boek Versplinterd van Karin Slaughter en Danique E. wil graag nog Trinkets van Kirsten Smith lezen.

Gratis luisterboeken via de LuisterBieb

Heb je meer zin om te luisteren? Dat kan ook: de online Bibliotheek heeft in hun LuisterBieb zo’n 100 boeken vrij toegankelijk voor iedereen. Voor leden en niet-leden. En ook daar staan prachtige titels tussen: De labyrintrenner van James Dashner, Royals #1 van Erin Watt, Vijf stappen van jou van Rachael Lippincott maar ook Een huis in Frankrijk van Eva de Wit en Het feest van Elizabeth Day.

Meer informatie? Check dan de website.

Ga jij de ThuisBieb downloaden?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *