Algemeen,  Tips

Tip: English bookstore

20140313_183530

Waar de meeste in Amsterdam altijd een bezoekje moeten brengen aan de American Book Center en Waterstones, moet ik altijd een bezoekje brengen aan de Engelish Bookstore. Ik ben dol op deze boekenwinkel en moet altijd even naar binnen lopen als ik in Amsterdam ben. Dit is zo’n boekenwinkel waarbij je je écht moet inhouden om met niks naar buiten te lopen.

De naam zegt het al.. Dit is een Engelse boekenwinkel. Ik kom al een lange tijd in deze boekenwinkel en merk ook echt dat de boekenwinkel steeds beter wordt. Zo hebben ze tegenwoordig de mogelijkheid om te pinnen, vroeger was dit niet het geval. Daarnaast is het assortiment gewoon veel groter geworden ten opzichte van vroeger.

Snapchat-20140313063042
Misschien een klein nadeel onder de verzamelaars, het zijn alleen maar paperbacks. Het formaat dat lekker makkelijk overal mee naartoe gaat. Een voordeel is dan wel weer de prijs. Dat is gewoon té goedkoop. De winkel is onderverdeeld in verschillende genres waardoor het makkelijk zoeken is als je iets wil hebben. Ze hebben niet altijd hetzelfde aanbod, en vaak zijn het oudere boeken. Voor het nieuwste boek moet je hier dus niet naartoe gaan.

Snapchat-20140313063257
Ik geloof dat de boeken voornamelijk ramsj en beschadigde boeken zijn. Beschadigde boeken moet je trouwens niet serieus nemen. Het boek dat bovenop ligt is vaak beschadigd, maar degene die daaronder liggen zien er zo goed als nieuw uit.

Snapchat-20140313063014
Het personeel vind ik erg fijn. Ze laten je vaak gewoon rondlopen zonder de irritante vraag “Kan ik je ergens mee helpen?”. Als je iets nodig hebt helpen ze je wel weer vaak erg uitgebreid. Daarnaast kunnen zij je ook helpen als je naar een boek op zoek bent. (Al heb ik dat nog nooit gedaan, ik ga telkens zonder verwachtingen die winkel binnen).

Snapchat-20140313063030

Als laatste vind ik de winkel er gewoon heel goed verzorgd uitzien. Ja, ik mis een beetje die mooie boekenkasten. Maar alles op tafeltjes bij elkaar netjes opgestapeld heeft ook wel weer iets.

Snapchat-20140313063428

English Bookstore is te vinden in de Kalverstraat 223, naast de V&D.

Ken jij deze boekenwinkel al?

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *