Tip: Boekenfestijn Utrecht 2013 - Adorable Books

Tip: Boekenfestijn Utrecht 2013

f

Over een week is het zover! Het boekenfestijn is Utrecht zal weer starten. Deze zal plaatsvinden op 5,6,7 en 8 september.
Nog niet bekend met het festijn? Dan hier een klein beetje informatie!

Waar?
Het festijn is in Utrecht te vinden in de jaarbeurs. Deze is erg makkelijk te bereiken als je met de trein komt. Vanaf het station gewoon de bordjes jaarbeurs volgen en dan loop je er eigenlijk recht tegenaan.
Kom je met de auto? Parkeren bij de Jaarbeurs is mogelijk voor 3 euro per uur tot een maximum van 12 euro voor de hele dag.

Hoe laat?
Het boekenfestijn is ruime tijden geopend. Je kan dus elk moment even langswippen. Van donderdag t/m zaterdag is het festijn geopend van 10:00 – 21:00. Op zondag van 10:00 – 18:00.

Kosten?
Het boekenfestijn is gratis te bezoeken. Wel moet je even je (grote) tassen en jas afgeven bij de garderobe aan het begin als je binnenkomt. Dit is gratis en kan je na afloop weer ophalen. Voor de boeken kan je een karretje pakken waar je alles in kan stoppen. Dit is ivm het veel stelen van boeken.
De boeken bij het festijn zijn énorm goedkoop! Vaak vind je er zelfs boeken die €10 euro goedkoper zijn dan in de boekenwinkel. Ook kan je er zelfs boeken vinden voor 2€ of €3!

Wat vind ik daar?

Het boekenfestijn is meer dan alleen boeken. Ook kan je veel spelletjes vinden, kookboeken en kantoorartikelen. Daarnaast heb je ook altijd een leuke hoek met bijvoorbeeld boekenleggers! Erg leuk allemaal.
Het boekenfestijn is voor iedereen, ze hebben daar namelijk elk genre! Er staan grote borden boven de tafels waarop staat welk genre daar zal liggen. Voor de Young Adult fans onder ons, vaak staan deze boeken níet aangegeven en vind je ze bij de kinderboeken.

Tips!
– Neem een eigen grote tas mee. Je krijgt een plastic tasje bij het boekenfestijn maar deze zijn helemaal niet zo sterk! Met veel boeken scheurt het tasje erg snel. Ben je van plan om veel mee te nemen? Neem dan een grote shopper mee! Deze kunnen veel hebben.
– Neem er ruim de tijd voor. Als jij graag YA leest is het ook een tip om even tussen de romans te kijken, vaak ligt hier ook wat verdwaalde YA tussen, waarvan ze niet precies wisten bij welk genre het moest liggen.
– Ook bij het boekenfestijn is een hoekje met “uitverkoop”. Dit zijn vaak de boeken die een beschadiging hebben of boeken waar nog maar een paar exemplaren van zijn. Het is zeker een aanrader om hier tussen te neuzen op zoek naar een leuk boek!
– Zijn de boeken die op de tafel liggen wat beschadigd? Kan gebeuren, ze worden immers voor een super lage prijs weg gegeven! Vaak ligt er onder de tafel nog een stapeltje boeken dat nog niet is aangeraakt door de klanten, pak hier een boek van mee!
– Let goed op bij de boeken die een serie zijn. Vaak ligt er een boek uit de serie, maar 9 van de 10 keer is dit níet het eerste deel. Zonde om thuis te komen en te ontdekken dat je een derde deel hebt dus!
– Bij het boekenfestijn kan je altijd 1 gratis boek meenemen. Hiervoor heb je een bonnetje nodig dat vaak in de weken daarvoor in de kranten staat (ook in de gratis kranten op het station!!). Op het festijn staat een hoek waar deze gratis boeken liggen. Vaak is het niks, maar wie weet ligt er net dat ene exemplaar dat jij leuk vindt! En hee, het is gratis 😉

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply Hati augustus 29, 2013 at 07:47

  Ik ga ook ieder jaar! Sinds vorig jaar hebben ze trouwens een aparte young adult v a k 🙂

  • Reply Liz augustus 29, 2013 at 10:19

   Dat is fijn! Laatste keer in Nieuwegein niet gezien, maar ook niet opgelet.

   Ik ga ook elk jaar trouwens 🙂

 • Reply Daphne augustus 29, 2013 at 10:22

  Ik ga dit jaar voor het eerst, samen met m’n moeder. Ik heb er zin in!

 • Reply Lieke augustus 29, 2013 at 10:23

  Ik wil ook weer graag gaan deze keer 😀

 • Reply Anneke augustus 29, 2013 at 10:23

  Ik ben nog nooit naar die in Utrecht geweest terwijl die voor mij wel het dichtstbij is… Op het moment ben ik eigenlijk enorm blut, maar ik wil er heel graag naartoe. Ik twijfel dus nog. Als ik ga dan wordt het de vrijdag.

 • Reply Eveline augustus 29, 2013 at 10:23

  Leuk! Ik ga altijd in Eindhoven, omdat dat dichterbij is voor mij! Ik kijk er nu al naar uit en ik heb al een aardig lijstje waar ik naar op zoek wil gaan 😉

 • Reply Janita augustus 29, 2013 at 10:33

  Vorig jaar ben ik voor het eerst naar het boekenfestijn in Zwolle geweest, echt supergaaf! Zoveel boeken voor ontzettend weinig geld!

  Tip: als je een klein budget hebt, neem een lijstje mee met de boeken die je echt wilt hebben (alle leuke boeken die je tegenkomt en dus niet op je lijstje staan, kun je dan dus gewoon weer wegleggen… )

 • Reply Nancy augustus 29, 2013 at 10:49

  Ik ben zo blij dat het Boekenfestijn in Gent 2x per jaar is: in juli en december. Dan kan ik me lekker uitleven.
  1 tip: ook al ben je van plan om niet lang te blijven, reken op een paar uur. De tijd vliegt gewoon voorbij als je een interessante rij boeken ziet 🙂
  Ik hou heel erg van de rijen Engelse boeken. Er is zelfs een hele rij Engelse pockets. Daar heb ik vorig jaar een paar uur doorgebracht om reeksen te vinden. De boeken liggen inderdaad erg door elkaar, maar als je vindt wat je zoekt, ben je zo blij. En de Engelse pockets waren echt heel goedkoop. De meeste die ik meeheb, waren nog geen 2 euro per boek. Ik heb in juli 14 euro betaald voor 8 boeken (1 was het gratis boek van hierboven). In de gewone boekenhandel heb je voor die prijs vaak maar 1 boek.

  Oh, en heel handig. Er is een plek waar je de boeken die je uiteindelijk toch niet wil meenemen, kan achterlaten. Je hoeft ze niet zomaar ergens te leggen of ze terug te leggen. Er zijn mensen die dat voor je doen.

  Ik ben alvast van plan om in december weer te gaan 😀

 • Reply Kat augustus 29, 2013 at 10:49

  Leuke blog! Lijkt me echt enorm leuk zo’n boekenfestijn!

 • Reply Sanne augustus 29, 2013 at 10:54

  Ik heb er zo’n zin in! Ik heb helaas heel weinig tijd door school, sport en werk dus ik ga proberen do en vrijdagavond te gaan. Het wordt m’n eerste keer!

 • Reply Stefanie augustus 29, 2013 at 10:57

  Ja, het boekenfestijn is echt geweldig! Ik ben er nog maar 2 maal naar toe geweest, maar het wordt zeker een traditie ^^

 • Reply IngeDB augustus 29, 2013 at 11:18

  In Brussel Expo is het ook binnenkort, kijk er al naar uit!

 • Reply Emmy augustus 29, 2013 at 14:15

  Ik ga ook! Ik heb er weer heeeeel veel zin in en hoop weer wat juweeltjes mee te kunnen nemen. 🙂

 • Reply Suzanne augustus 29, 2013 at 14:20

  Heerlijk is dat, struinen over het Boekenfestijn! Ik ben de afgelopen jaren hier in Ahoy in Rotterdam geweest, daar is het altijd aan het begin van het jaar. Zulke leuke prulletjes en natuurlijk al die stapels boeken!

 • Reply Winn augustus 30, 2013 at 12:10

  JAAAH!!! Ik ga ook! Alleen wel pas op de laatste dag, in verband met lessen… Is de laatste dag nog iets, of zitten we dan tussen de restjes te graven?

 • Leave a Reply