IMG_9956
Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Young adult

Tijdbom – Joelle Charbonneau

Laura van de Adorable Bookclub las het boek Tijdbom van Joelle Charbonneau. Een spannende young adult thriller die absoluut de moeite waard is om te lezen!

Waar gaat Tijdbom over?

Diana, Frankie, Tad, Cas, Z en Rachid verschillen als dag en nacht. Maar deze verschillen doen er niets meer toe, nu ze naar een bomexplosie opgesloten zitten in hun school. Als ze er via de radio achter komen dat de aanslagpleger zich mogelijk nog steeds in het schoolgebouw bevindt, zien ze zich ondanks hun verschillen gedwongen samen te werken in een poging het er levend vanaf te brengen. Het fragiele bondgenootschap komt onder zware druk te staan en dreigt te verpulveren als de twijfel en het wantrouwen de overhand lijken te nemen. Wie zegt dat één van hen niet de aanslagpleger zou kunnen zijn? Alle vijf de leerlingen hebben hun problemen en alle vijf de leerlingen gaan naar school om daar op te lossen waar ze mee zitten. Maar wanneer er bommen ontploffen, er mensen overlijden en zij vastzitten, zit er maar één ding op: samenwerken om te ontsnappen. Maar hoe langer ze er zitten, hoe meer wantrouwen er volgt. Ze nemen allemaal een tas mee naar school, voor ieder van hen zit er een geheim in bedoeld voor niemand anders dan zijzelf.

Diana, de dochter van een senator, moet een perfecte uitstraling hebben naar de buitenwereld voor de status van het gezin. Maar door een wetsvoorstel van haar vader verandert de situatie en gaat Diana op zoek naar een oplossing om de carrière van haar vader te redden. Frankie, de typische populaire sporter, waar thuis wordt gedwongen dat hard werken altijd de oplossing is. Ondertussen haalt hij van alles uit op school en staat onder veel te grote druk waardoor hij misschien wel net iets te ver gaat.

‘Tijdbom is op een fantastische manier geschreven’

Tad en Frankie hebben in de zomervakantie het een en ander beleefd, waardoor Tad verhaal wil halen bij Frankie. Wanneer hij geen antwoordt krijgt, bedreigt hij Frankie met iets wat Frankie in gevaar kan brengen. Ondertussen negeert zijn gezin ook nog eens het feit dat hij op mannen valt en probeert zijn moeder hem te koppelen aan meisjes. Hij is het zat en vlucht naar school. Cas is een onzeker meisje dat niet opvalt en met haar viool probeert te vluchten voor de realiteit. Maar dat is niet haar enige plan dat ze heeft om te ontsnappen aan de pesterijen en de onzichtbaarheid. Z is een jongen die alles is verloren in zijn leven en dit ook op een opstandige manier uit door op school iets te gaan doen waardoor alles verandert. Rachid, een moslim die van zijn vader de traditionele weg moet volgen, terwijl hij daardoor juist zijn vrienden kwijt raakt. Hij heeft een oplossing bedacht, maar daarvoor moet hij even bij zijn vader weg. School lijkt hiervoor de juiste plek om het op te lossen.

Joelle Charbonneau schrijft weer op een fantastische manier waardoor alle karakters al meteen heel duidelijk naar voren komen. Het wordt beschreven vanuit alle vijf de leerlingen, meteen in het begin voel je de spanning van het papier afkomen. De opening van het boek zorgt ervoor dat je meteen aan het lezen wil gaan. Het is spannend van begin tot het eind, waarin er echte verassingen in het boek zitten verstopt. Ook al kom je dichterbij de waarheid, toch zit er zoveel meer achter. Het einde was ook sterk, maar ondertussen ook een mooie afsluiting. Al met al, een spannende young adult thriller en zeker de moeite waard!

Meer recensies lezen van de boeken van Joelle Charbonneau? Klik dan hier.

Tijdbom

Titel: Tijdbom
Auteur: Joelle Charbonneau
Verschenen: 2018
Pagina’s: 336
Uitgever: Karakter Uitgevers

bol-button

Rating: 4,8/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *