Thuis (De 100 #3) - Kass Morgan

Thuis (De 100 #3) – Kass Morgan

Titel: Thuis
Auteur: Kass Morgan
Verschenen: juli 2015
Pagina’s: 304
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Homecoming

Het derde boek begint waar Dag 21 ophield: met de evacuatie van de Kolonie uit het ruimteschip. Als de transportschepen neerstorten op de Aarde, leidt Clarke een grote reddingsoperatie. Ze weet dat haar medische kennis hard nodig is, maar wil eigenlijk ook op zoek naar haar ouders, die misschien nog in leven zijn en zich ergens op Aarde bevinden. Bellamy houdt zich afzijdig, bang dat de Kolonie hem alsnog zal straffen voor zijn misdaad, maar niet in staat om zijn nieuwe leven en Octavia helemaal in de steek te laten. Wells hoopt dat hij zijn vader zal vinden tussen de overlevenden uit de transportschepen. En ondanks haar verdriet om haar moeder, is Glass dankbaar dat ze nog leeft en blij dat ze eindelijk samen kan zijn met Luke.
Ook de vice-kanselier heeft de crash overleefd en onder zijn leiding lijkt het leven op Aarde een kopie te worden van het leven in de gevangenis van het ruimteschip. Hij behandelt de 100 als criminelen, sluit Bellamy op voor het neerschieten van de kanselier en lijkt zelfs een executie te plannen.
Clarke, Glass, Bellamy en Wells zullen alles op het spel moeten zetten voor hun vrijheid.

Mening:
Allereerst een groot compliment voor het boek zelf en vooral de cover. Want wauw, wat is dit weer prachtig in elkaar gezet. Niet vaak ben ik onder de indruk van een boek, maar echt een hoop complimentjes aan Blossom Books. Het mooiste is als je het boek voorzichtig heen en weer beweegt en het licht erop valt (ja echt, probeer dit uit!)
Lastig om te vertellen hoe enthousiast ik ben, zonder spoilers weg te geven. Dit is zo’n serie die je eigenlijk in één keer uit wil lezen, want wat een geweldige spanningsboog heeft deze serie! Door de verschillende personages wordt het verhaal niet saai en blijft de spanning en wisseling er continue in zitten. Af en toe betrapte ik mezelf erop dat ik ineens te snel ging lezen. Zo snel dat je woorden bijna over gaat slaan. Zo spannend was het dus.Ik moest en zou weten wat er zou gaan gebeuren. Vaak liep ik zelfs met het boek in mijn handen terwijl ik ondertussen mijn tas aan het inpakken was. Nog ‘even’ de bladzijde af lezen. Daarnaast zorgt deze serie voor kortere nachten. ‘even het hoofdstuk aflezen’ kan gewoon niet. Ik moest echt mezelf dwingen om het boek telkens weg te leggen, omdat ik het daarnaast ook ontzettend druk had met andere dingen.

Een vierde boek kan er wat mij betreft best komen, maar ik denk dat Morgan er goed aan doet als ze het hier gewoon bij laat. Anders krijg je een einde dat waarschijnlijk erg tegen zal vallen.
Eerlijk is eerlijk, hoe leuk ik deze serie ook vond, ik zou hem waarschijnlijk niet zo snel nogmaals lezen. Ik ging als een speer door de boeken heen, ik vond ze ontzettend leuk om te lezen, maar razend enthousiast ben ik nou ook weer niet. Daarnaast is het wel weer zo dat ik weinig negatieve dingen kan benoemen. Waarom ik deze serie dus geen 4 geef, weet ik ergens ook niet precies. Toch krijgt deze een 3.5, wat zeker weten niet slecht is.

Dit was een serie waar je zonder verwachtingen in moet komen. Dan is het waarschijnlijk een serie die een stuk beter is. Daarnaast moet je ook zeker niet deze boekenserie vergelijken met de tv-serie.

Rating: 3,5/5

bol-button

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Esther november 24, 2015 at 15:01

    Ik heb deel 1 gelezen, die vond ik echt ontzettend goed. Deel 2 en 3 moet ik dus nog lezen. 🙂

  • Reply Noa november 28, 2015 at 14:40

    Ik snap je gevoel en je cijfer wel. Ik vind het fijn dat de boeken niet te vergelijken zijn met de tv serie 🙂

  • Leave a Reply