Thriller

9x thrillers voor de zomervakantie


De zomer staat voor de deur! Lees jij net zoals wij zo graag thrillers in de zomer? Dan is dit lijstje zeker iets voor jou. Wij zetten onze favoriete thrillers op een rijtje van afgelopen tijd. Thrillers zie zeker goed passen bij de zomer (en het strand of een terrasje!).

1. De sekte – Mariette Lindstein

De sekte is een spannende thriller die je makkelijk in één ruk uit kunt lezen. Het verhaal gaat over Sofia die zich aansluit bij een nieuwe beweging, ViaTerra. Wat ze niet weet is dat het heel erg raar kan gaan lopen, bij zo’n beweging. In volksmond ook wel sekte genoemd. Dit boek is zo bijzonder omdat Mariette Lindstein zelf bij Scientology heeft gezeten, jarenlang. Haar ervaringen lees je in dit boek, maar dan met een zelfbedachte sekte. Het boek lees je ontzettend snel uit en voor de makkelijke thriller-liefhebber is dit boek echt ideaal! Leuk feitje: binnenkort komt deel drie uit! Oh enne.. nu is dít deel nog maar 10 euro!
Lees de recensie hier.

2. Tot as – Lisa Bjurwald

Een Scandinavische thriller die je zeker niet zal teleurstellen. Tot As begint met een enorme binnenkomer, waardoor je meteen in het verhaal zit en eigenlijk niet meer kunt stoppen met lezen. Het boek is het eerste deel uit een serie en dat merk je wel. De hoofdpersoon, Rebecka Born, wordt goed uitgelicht in het boek en je komt veel over haar te weten. Tussendoor houdt zij zich uiteraard bezig met de moord die gepleegd is. En dat is zeker geen gewone moord. Wat mij betreft is dit zo’n typische Scandinavische thriller, waar liefhebbers hun hart bij kunnen ophalen.
Lees de recensie hier.

3. Vind mij – J.S Monroe

Vind mij is een enorm spannende thriller die je écht niet weg kunt leggen. Het boek gaat over Jar en Rosa. Rosa heeft 5 jaar geleden zelfmoord gepleegd door van een klif af te springen. Het probleem is alleen dat haar lichaam nooit gevonden is. Jar gelooft er niks van en probeert al 5 jaar lang erachter te komen wat er daadwerkelijk gebeurd is. De spanning in dit boek vliegt echt alle kanten op, juist daarom is het zo’n ideale thriller voor de zomer! Het is een heerlijk boek om op het strand te lezen en helemaal in deze spannende thriller te duiken.
Lees hier de recensie.

4. Het Paradijs – Suzanne Vermeer

Niet het nieuwste boek van Suzanne Vermeer, maar wel een prima thriller voor op vakantie. Het is zeker geen hoogstandje, maar over het algemeen zijn dit gewoon heerlijke boeken om door te lezen. Al helemaal op vakantie! Al helemaal omdat dit boek zich afspeelt op het eiland Corfu. Liza hoort al een tijd lang niks meer van haar zoon Mark, terwijl iedereen zegt dat het prima met hem gaat gelooft ze dit eigenlijk toch niet helemaal. Als ze hoort dat Mark is gaan backpacken met iemand die hij heeft ontmoet, krijgt ze helemaal wantrouwen.
Het Paradijs is een thriller die je ‘even snel’ tussendoor gaat lezen op vakantie. Een perfect boek voor op vakantie!
Dit boek lees je nu voor maar 10 euro.
Lees de recensie hier.

5. In het water – Paula Hawkins

Heb je Het meisje in de trein gelezen? Dan is dit boek zeker weten ook een aanrader! Jules Abbott keert terug naar haar geboortedorp als haar zus Nel dood in het water is aangetroffen. Ze heeft Nel al jarenlang niet echt gesproken en heeft dan ook geen zin om terug te keren naar Beckford. Ze heeft slechte herinneringen aan dat dorp. Al snel blijken er verschillende theorieën over Nels dood te bestaan. Nels dochter Lena denkt dat ze zelfmoord gepleegd heeft, sommigen zeggen dat het een ongeluk was en anderen denken weer aan moord.
Het enige nadeel aan het boek zijn dan alle namen die erin voorkomen, want dat zijn er een hoop. Gelukkig hebben ze daar iets op gevonden door een kaartje in het boek te stoppen waarin alle namen staan. Handig!
Lees hier de recensie.

6. Keer niet terug – Clare Donoghue

Keer niet terug is zo’n thriller die je op het laatste moment nog even op een ander been kan zetten. Wat ons betreft is dat wat een thriller nodig heeft! Jane stuit op een graf, waarin de vermiste studente Maggie wordt gevonden. Dan wordt het eerste hoofdstuk ineens duidelijk, die wordt vanuit Maggie beschreven voordat ze sterft. Jane wordt samen met haar baas Mike Lockyer op de zaak gezet. De dader lijkt snel gevonden te zijn als er een anonieme tip binnenkomt, maar niets is wat het lijkt in het verhaal.
Wil je graag meedenken bij een thriller en daarna alsnog ultiem verrast worden, dan is dit boek zeker iets voor jou.
Lees de recensie hier.

7. Alleen hij – Andrew Gross

Alleen Hij speelt zich af op veel verschillende plekken. Wel is er een overkoepelend onderwerp: de Tweede Wereldoorlog. Andrew Gross weet fictie en non-fictie op een uiterst soepele manier met elkaar in contact te brengen. Voor je gevoel zou het dan ook best kunnen zijn dat dit waargebeurd is. Deels komt dit doordat Andrew bestaande personen gebruikt. Als je vaker Tweede Wereldoorlog boeken leest, is de kans groot dat je personages zal herkennen. De spanning in dit boek is zó groot. Je blijft maar door en doorlezen, totdat het boek uit is.
Lees de recensie hier.

8. Ik weet een geheim – Tess Gerritsen

Tess Gerritsen is zeker geen onbekende en kon daarom niet ontbreken in dit lijstje. Tientallen boeken heeft ze al geschreven, waardoor je soms even bang zou kunnen zijn dat een boek iets minder leuk is. Bij dit boek laat ze echter zien dat haar schrijfkunsten nog steeds van topprestatie zijn. Het boek is een beetje een standaard thriller waarbij een moord is en het moet worden opgelost. Voor de thriller-liefhebbers natuurlijk geen probleem. Heb je zin in een leuke detective en schrikken enkele gruwelijk beschreven scènes je niet af? Dan is dit boek iets voor jou!
Lees hier de recensie.

9. Flashback – Mariëtte Middelbeek

Mariëtte brengt al jaren boeken uit, maar Flashback was haar thrillerdebuut. En een goede ook! Vooral de vaart in het verhaal en de opbouw ervan wekt veel indruk bij het lezen van haar boek. Wat deze thriller zo origineel maakt, is dat je eigenlijk 4 delen hebt, waarbij in elk deel 1 hoofdpersonage centraal staat. Zoals op de cover al te lezen is, worden er 3 moorden gepleegd in dit boek. Na het eerste deel is de eerste moord gepleegd en vanaf dat moment komt het verband van een moord in elk deel naar voren. Het werd daardoor extra spannend om te zien om wie het volgende deel zou draaien…
Lees de recensie hier.

Welke thrillers ga jij lezen deze zomer?

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *