Boekrecensies,  Thriller

Overspel – Tatiana de Rosnay

OverspelTitel: Overspel
Auteur: Tatiana de Rosnay
Verschenen: juli 2014
Pagina’s: 167
Uitgever: Ambo Anthos 
Oorspronkelijke titel: 
Spirales

Het boek Overspel vertelt het verhaal van Hélène, een vrouw met een overzichtelijk leven dat draait om haar man, haar kinderen en haar kleinkinderen. Ze is een voorbeeldige echtgenote, een perfecte vrouw, geen vrouw voor overspel. Tot ze op een zomerse dag in een impulsieve bui ingaat op de avances van een vreemdeling. Hélènes overspel eindigt echter in een nachtmerrie wanneer haar minnaar in bed een hartaanval krijgt en overlijdt. Ze vlucht en besluit deze misstap direct te vergeten en er nooit met iemand over te praten. Maar diezelfde avond komt ze erachter dat ze in alle paniek haar handtas in zijn appartement heeft laten staan. Geconfronteerd met een duivels dilemma gaat Hélène tot het uiterste om de waarheid te verhullen. En dan meldt zich een jonge vrouw die zegt alles te hebben gezien die middag…

Mening over Overspel 

Ik ben dol op de boeken van Tatiana de Rosnay. Ze zijn altijd spannend en ze raken je. Overspel is een psychologische thriller, een ander genre dan Haar naam was Sarah.

Het leven van Hélène Harbelin is perfect. Of tenminste, zo lijkt het. Ze is getrouwd met een bekende uitgever,  heeft gezonde kinderen en woont in een fraai huis in Parijs. Hélène is beleefd, beheerst en beschaafd. Dan doet ze is wat niet helemaal haar ‘stijl’ is: ze gaat vreemd. Daarna wordt haar leven een nachtmerrie. De man met wie ze vreemdgaat, krijgt een hartaanval. Hélène wil haar reputatie niet kwijt, waardoor ze van de ene leugen in de andere valt.

Ik heb Overspel in één ruk uitgelezen. Je wil constant weten wat er gebeurt. Hélène blijft onvoorspelbaar tot het eind van het boek. Spanning gegarandeerd dus! De schrijfstijl van De Rosnay is heerlijk: je vliegt door het boek heen. De Franse schrijver weet de spanning zo op te bouwen, dat je helemaal wordt opgezogen door het boek. Het is geen dik boek, maar dit is niet erg. Als het langer had geduurd, was de spanning eruit verdwenen denk ik. Overspel is verwarrend, spannend en onvoorspelbaar. Echt een aanrader!

Meer recensies lezen van de boeken van Tatiana de Rosnay? Klik dan hier.

Rating: 4,5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *