Boekrecensies,  Thriller

Op klaarlichte dag – Simone van der Vlugt

Op klaarlichte dagTitel: Op klaarlichte dag
Auteur: Simone van der Vlugt
Verschenen: 2010
Bladzijdes: 279
Uitgever: Ambo|Anthos

Een jonge vrouw, Nathalie, is op de vlucht voor haar gewelddadige ex-vriend. Het kost haar al haar vindingrijkheid om uit zijn handen te blijven. Maar Nathalie is niet alleen op de vlucht voor hem. Ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar beste vriendin. Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling. Nathalie heeft inmiddels een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Maar als Nathalie’s ex op het toneel verschijnt, verandert dat. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt…

Mening over Op klaarlichte dag

Mijn eerste reactie toen ik dit boek uit had: “wauw”. Wat een geweldig boek is dit! Ik had een dag vrij en ben er in de ochtend mee begonnen. Zo tegen het eind van de middag had ik het boek uit. De tijd was omgevlogen zonder dat ik het wist. Vanaf de eerste bladzijde grijpt het boek je al meteen aan. Ik ben zelf een enorme fan van de boeken van Simone van der Vlugt en vond dit boek dan ook weer een prachtwerk van haar.

Op klaarlichte dag wordt verteld vanuit 2 personages. De eerste is Nathalie, die op de vlucht is voor haar ex. Niet alleen is zij bang voor hem, maar ook bang dat hij hun kindje iets aan zal doen. Het tweede personage is Julia, zij is een rechercheur die de zaak van de vermoorde vriendin van Nathalie behandelt. Daarnaast zit zij vol met liefdesproblemen. Door een ontmoeting tussen deze twee vallen de twee verhalen samen en komen er verschillende geheimen aan het licht. Het boek heeft een makkelijke taal en is niet zo dik. Je leest er erg makkelijk doorheen en de spanningsboog zit vrijwel door het hele boek heen. Een echte aanrader voor de thriller liefhebber!

Meer recensies lezen van de boeken van Simone van der Vlugt? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *