Boekrecensies,  Thriller

Het laatste offer – Simone van der Vlugt

Het laatste offer Titel: Het laatste offer
Auteur: Simone van der Vlugt
Verschenen: 2007
Pagina’s: 311
Uitgever: Anthos|Amsterdam

In Het laatste offer zullen een vermiste archeoloog, een belangrijke archeologsche ontdekking in Egypte en een geheim dat de wereld versteld zal doen staan Birgits ooit zo beschermde leventje totaal op zijn kop zetten. Zij beleeft met Jef, die ze nog maar net heeft ontmoet, twee heftige nachten, waarna hij spoorloos verdwijnt. Op haar zoektocht naar Jef belandt Birgit in een reeks verwikkelingen waarin ze beiden hun leven niet meer zeker zijn.
De zoektocht leidt onder andere naar de Ark des Verbonds, die al eeuwenlang net zo tot de verbeelding spreekt als de Heilige Graal. Wat is die Ark precies? Wat is zijn functie? Waar is hij gebleven?

Mening over Het laatste offer

Wat een geweldig boek was Het laatste offer: ik heb het in 1 dag uitgelezen. Het verhaal heeft ontzettend veel spanning en een interessant onderwerp, namelijk geschiedenis. Simone van der Vlugt weet de geschiedenis er op een bepaalde manier bij te betrekken waardoor het boek niet saai is om te lezen, ze maakt het verhaal juist alleen maar spannender en interessanter. Door het bijzondere verhaal kon ik het boek onmogelijk neerleggen.

Vooral de liefhebbers van boeken waarin geschiedenis een rol speelt, zullen dit boek erg leuk vinden, maar ook voor de niet-geschiedenis liefhebbers onder ons is dit boek een enorme aanrader. Dit zal ik toch wel een van de beste boeken van Simone van der Vlugt vinden. Het verhaal van Het laatste offer is niet moeilijk geschreven en je leest er erg makkelijk doorheen. Kortom een enorme aanrader voor degene die dit geweldige boek nog niet hebben gelezen. Je zult hem binnen een mum van tijd uitgelezen hebben!

Meer recensies lezen van de boeken van Simone van der Vlugt? Klik dan hier.

Rating: 4.5/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *