Boekrecensies, Thriller

Het chalet – Suzanne Vermeer

Het chalet - Suzanne Vermeer Titel: Het Chalet
Auteur: Suzanne Vermeer
Verschenen: januari 2013
Pagina’s: 184
Uitgever: AW Bruna

Hartsvriendinnen Annelies en Sara kennen elkaar al sinds de basisschool. Annelies en haar man Wim willen graag kinderen, maar het lukt Annelies niet om zwanger te worden. Hoe meer mislukte pogingen, hoe verbetener Annelies wordt. Wanneer Wim in een dronken bui vreemdgaat is dat voor Annelies een teken dat ze hun leven drastisch om moeten gooien: zij en Wim vertrekken naar IJsland om daar een Bed & Breakfast te beginnen.
Een tijd na hun vertrek nodigen ze Sara en haar nieuwe vriend uit om de vakantie op IJsland door te brengen. Sara verheugt zich er enorm op om eindelijk weer eens goed met haar vriendin bij te praten. Ondanks het hartelijke weerzien merkt ze dat er toch nog spanningen zijn in het huwelijk van Annelies. Er gebeuren vreemde dingen.

Mening over Het chalet

Het verhaal begint met Annelies en Sara die samen op vakantie gaan. Daar ontmoet Annelies Wim en weet ze dat hij de ware voor haar is. Het boek maakt een paar keer grote sprongen in jaren. Het ene moment wordt er vanuit Annelies geschreven en het volgende moment vanuit Sara. Tussendoor lees je een dagboek van “iemand”. Pas later in het boek kom je erachter wie diegene is.

Het is erg jammer dat de spanning pas ontzettend laat op gang komt. Ook wist ik al vrij ver voor het einde wie “de dader” was. Ik had me erg verheugd op het boek maar het is toch een beetje tegengevallen. De laatste 30 bladzijdes heb ik wel super snel uitgelezen, dat wel. Maar vanaf toen werd de spanning pas echt goed opgebouwd.
Daarvoor is het eigenlijk een beetje “jammer”. Over het algemeen kom ik ook altijd langzaam door de boeken van Suzanne Vermeer heen. Ik heb op de een of andere manier dat een thriller alleen fijn is om te lezen als het door een vrouw geschreven is. (Suzanne Vermeer is eigenlijk een man, Paul Goeken die in 2011 is overleden). Ik merk het meteen aan de schrijfstijl en vond dit boek ook erg tegenvallen. Ook vraag ik me af wie dit boek heeft geschreven aangezien Paul Goeken zelf al is overleden… ­čśë

Het chalet is een leuk boek voor tussendoor, maar dat dit boek nummer 4 staat in de Bruna top 10. Nee dat vind ik niet verdiend.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Suzanne Vermeer.

Rating: 2.5/5

bol-button

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Anneke maart 13, 2013 at 10:04

  Ik vind dit soort boeken allemaal zoveel op elkaar lijken… Trekt me echt totaal niet.

 • Reply Lieke maart 13, 2013 at 11:21

  Dit leek me best een leuk boek, maar jammer dat ie zo tegenviel.

 • Reply Joanydvv maart 13, 2013 at 13:25

  Wat jammer dat de spanning pas zo laat begint. Lijkt me moeilijk om door te zetten.

 • Reply Lies maart 13, 2013 at 16:25

  Het leek me een leuk boek, maar na jou recensie niet meer zo..

 • Reply Dieuwke maart 13, 2013 at 17:58

  Jammer dat die zo tegenviel. Heb een hoop boeken haar/hem liggen als ebook, maar nog nooit aan toegekomen. Nu ook steeds minder zin in hihi

 • Reply ladyNadine maart 13, 2013 at 19:08

  Wat jammer dat het tegen viel! Toch wil ik het boek zeker nog een keer lezen.

 • Reply Boekboetiek maart 13, 2013 at 20:06

  Dit boek spreekt me niet echt aan. Ook de cover niet.

 • Reply tjaaaaa~positive juni 16, 2014 at 21:37

  ik vond het wel een vet leuk boek, iedereen is super negatief! ik wil ze van haar nu wel allemaal lezen !

 • Leave a Reply