Boekrecensies,  Thriller

Gone Girl – Gillian Flynn

Gone girl Titel: Gone Girl
Auteur: Gillian Flynn
Verschenen: mei 2012
Pagina’s: 447
Uitgever: Boekerij 
Titel voorheen:
Donker Hart / Verloren Vrouw

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist wordt. De politie verdenkt hem en Amy’s vrienden onthullen dat ze bang voor hem was en dingen voor hem verzweeg. Nick zweert dat dit niet waar is, maar onder druk van de politie en de media ontstaan er langzaam maar zeker haarscheurtjes in het door Nick geschetste beeld van zijn perfecte huwelijk. Zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag roepen vragen op. Heeft Nick zijn vrouw vermoord?

Mening over Gone Girl

De film Gone Girl zien en daarna pas het boek lezen? Geen goede volgorde. Toch kwam het bij mij zo uit. Ik wilde de film heel graag zien en ik wilde het boek ook heel graag lezen. De recensie van de film Gone Girl hebben jullie al kunnen lezen. Een korte samenvatting? Ontzettend spannend en een van de beste films die ik de laatste tijd heb gezien. Ik was ontzettend benieuwd naar het boek, maar omdat ik al wist wat er ging gebeuren, was het eerste deel niet zo leuk. Het eerste deel van de film is ontzettend spanning opbouwend en je wordt steeds op het verkeerde been gezet, maar ik wist al wat er te gebeuren stond. Daardoor kon ik niet echt lekker doorlezen in het begin. Het tweede deel van het boek werd voor mij leuker, omdat er toen uitvoeriger werd beschreven wat er in de film gebeurde.

Voor de buitenwereld zijn Amy en Nick een droompaar. Iedereen is ook geschokt als Amy ineens verdwenen is. Al gauw wordt alle schuld in Nicks schoenen geschoven. Maar dan neemt het verhaal ineens een heel andere wending….

De hoofdstukken in het boek worden afwisselend geschreven vanuit het perspectief van Amy (in dagboekvorm) en Nick. Zo kom je veel over de hoofdpersonen te weten. Gone Girl is ontzettend sterk geschreven door Gillian Flynn. Hoe kun je zo’n verhaal bedenken? Dat was de gedachte die steeds door mijn hoofd spookte. Dit is verreweg een van de beste psychologische thrillers van de laatste tijd.

Of er verschil is tussen het boek en de film? Ja zeker! In het boek wordt natuurlijk alles uitvoeriger beschreven, maar ook het einde van het boek is anders. Ik ga niks verklappen, want dat zou zonde zijn voor de mensen die de film nog willen zien of het boek nog willen lezen.

Wil jij nog graag een spannend boek lezen? Dan raad ik Gone Girl absoluut aan! Lees en huiver en geniet van het verbluffende plot.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *