Boekrecensies,  Thriller

En Passant – Esther Kreukniet

En Passant Titel: En Passant
Auteur: Esther Kreukniet
Verschenen: oktober 2014
Pagina’s: 312
Uitgever: The House of Books  

 

Michelle ligt in een coma na een ernstig auto-ongeluk. Herinneringen aan haar zorgeloze leven komen in flarden voorbij. Een luxe leven in Kralingen met haar succesvolle man, twee kinderen, een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk, vrienden, en alles in overvloed. Toch hunkert ze naar meer. Michelle stort zich in een hartstochtelijke affaire met de stoere Jacob, maar ze beseft niet dat iemand haar nauwlettend in de gaten houdt. Terwijl ze aan haar ziekenhuisbed geluisterd is, lijken al haar geheimen uit te komen. Kan ze haar familie wel vertrouwen?

Mening over En Passant

En Passant is mijn eerste kennismaking met Esther Kreukniet, maar ik ben meteen enthousiast! In twee treinritjes (van Breda naar Maastricht en weer terug) las ik En Passant uit. Ik had geen verwachtingen van het boek en ik had er eigenlijk ook nog niets over gelezen. Geheel neutraal begon ik dus met lezen. In het begin had ik even wat moeite met de tijdsprongen. Hoofdpersoon Michelle ligt namelijk in een coma en flarden van haar leven springen voorbij in verschillende hoofdstukken. Hierdoor blijf je alert op dingen die eventueel nog kunnen gaan gebeuren. Hoe langer je aan het lezen bent, hoe meer er duidelijk wordt over hoe Michelle in coma is geraakt. Heel leuk dat je leest vanuit Michelles perspectief, die  dus in coma ligt. Een heel bijzondere invalshoek!

Het boek bestaat eigenlijk uit een aantal verschillende aspecten: Michelles gijzeling en haar ongeluk, haar relatie met Jacob en Lennart, haar band met haar vader en moeder en dan zijn er nog de geheimzinnige notities die om de zoveel hoofdstukken een pagina vullen.

Ik vond het een spannend boek, een echte pageturner! Ik kon me goed inleven en de scenes kwamen levendig en realistisch over. Op een gegeven moment kon ik wel raden wie de dader was, dat was jammer! Ik had gehoopt op een bizar plot en dat je als lezer steeds op het verkeerde been gezet wordt, maar dat viel een beetje tegen. Hierdoor zou het boek nog spannender kunnen zijn. Al met al was het een lekker vlot lezend boek dat ik in een paar uurtjes uitgelezen had.

Rating: 4/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.