Thriller: De vrouw van de ambassadeur - René Brouwer - Adorable Books
Boekrecensies, Thriller

Thriller: De vrouw van de ambassadeur – René Brouwer

Titel: De vrouw van de ambassadeur
Auteur: René Brouwer
Verschenen: November 2012
Pagina’s: 260
Uitgever: Ons Woord

Uit haar ooghoek zag ze dat hij iets pakte van het tafeltje naast hem. Pas toen hij het ontrolde zag ze dat het een zweep was. Een handvat van dertig of veertig centimeter. Een dikker uiteinde. Aan de andere kant lange leren stroken. Ze slikte toen ze besefte dat ze op het punt stond zich met een zweep te laten slaan.

Richard van Dam is reisjournalist. Op de dag dat zijn artikel over succesvolle Nederlanders in Bangkok verschijnt, wordt een van de geïnterviewden vermoord, de populaire restauranthouder Thijs Jongmans. Gedreven door nieuwsgierigheid reist Richard terug naar Bangkok. Eenmaal daar wordt zijn pad diverse keren gekruist door Sharon van Bijsterveld, de vrouw van de ambassadeur en Richard vraagt zich af wat zij te maken kan hebben met de vermoorde Thijs Jongmans. Zonder het te weten komt hij in contact met een crimineel netwerk dat Thaise vrouwen levert aan mannen die bereid zijn grof te betalen om tot het uiterste te gaan.
Zijn nieuwsgierigheid brengt niet alleen Richard zelf maar ook de vrouw van de ambassadeur in levensgevaar.

Mening:
Het verhaal speelt zich af in Bangkok, Richard is terug gevlogen naar Bangkok omdat de restauranthouder Thijs is vermoord. Uit pure nieuwsgierigheid, zonder er iets mee te bedoelen. Richard besluit om op onderzoek uit te gaan. Als hij informatie krijgt die hij niet door mag vertellen, trekt hij zichzelf er steeds dieper in.

Het verhaal is in het begin erg verwarrend omdat je meteen kennis maakt met alle personages die in het boek voorkomen. Elk hoofdstuk bestaat uit een personage waardoor je in het begin steeds even terug moet bladeren met “wie was hij ook al weer”. Toch, gaandeweg, trekt het verhaal je mee het diepe in. De spanning wordt hoog op gebouwd en de laatste 60 bladzijdes lees je in één ruk uit. Het is een aangrijpend verhaal omdat het over de seksindustrie van Bangkok gaat. Op het eerste gezicht lijkt het meer erotisch omdat er een paar delen zijn die erg in detail zijn geschreven, toch kom je er achter dat dit niet het geval is en dat dit zal leiden tot iets veel ergers.

Dit boek is veel beter dan ik had verwacht en ik raad hem ook echt aan bij elke liefhebber van een beetje spanning houden en die het niet erg vinden om over een onderwerp te lezen wat toch nog een beetje taboe is.
Aan het einde van de maand zal dit boek in de boekenwinkels komen te liggen. En is nu te koop als e-book bij o.a onswoord.

Rating: 4/5

bol-button

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply joanydvv november 23, 2012 at 13:18

  Lijkt me een erg heftig boek.

  • Reply Rene Brouwer november 25, 2012 at 14:41

   Valt best mee hoor. Wel spannend en -zeggen lezers- zo boeiend dat je wilt blijven lezen en wilt weten hoe het zit.

 • Reply Annelies november 23, 2012 at 19:13

  Klinkt erg spannend en origineel!

  • Reply Rene Brouwer november 25, 2012 at 14:41

   Zo was het in elk geval bedoeld!

 • Reply Rene Brouwer november 25, 2012 at 14:40

  Dank je wel Danique voor je mooie recensie. Ben ik blij mee.

 • Reply Mieke Schepens december 10, 2012 at 21:23

  Lijkt me een spannend boek !

 • Leave a Reply