Boekrecensies,  Thriller

De Suite – Suzanne Vermeer

De Suite Titel: De Suite
Auteur: Suzanne Vermeer
Verschenen: juni 2010
Pagina’s: 272
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers

Als hotelmanager van een populair hotel op Tenerife heeft alleenstaande moeder Joyce Ruitenbeek geen alledaags leven. Met hard werken heeft ze inmiddels een zeer goede reputatie opgebouwd. Nu Russische toeristen het eiland als perfecte vakantielocatie hebben ontdekt, is het drukker dan ooit. En al heeft ze niet veel quality time om met haar tienerzoon Jason door te brengen, ze probeert hem toch zo goed mogelijk op te voeden.

Op een avond moet Joyce overwerken. Onverwachts wordt ze overmeesterd door twee mannen die haar bedwelmen. De volgende dag komt ze bij in één van haar eigen hotelsuites, maar ze kan zich niets herinneren. Dan wordt ze gebeld door een man die haar kan vertellen wat haar overkomen is, en waarom. Ze moet een suite volledig tot zijn beschikking stellen of hij zal zorgen dat het filmpje dat die nacht gemaakt is, verspreid wordt en haar leven zal vernietigen…

Mening over De Suite

De Suite stond op mijn e-reader en ik had al mijn boeken gelezen die ik wilde lezen, dus De Suite was aan de beurt. Het leek me een leuk boek, een thriller die zich afspeelt op een zonnige vakantiebestemming.

Het boek komt niet zo vlot op gang. Ik wilde eigenlijk stoppen met lezen, maar ik besloot toch maar om door te gaan. Waarom het niet vlot op gang komt? Het boek is opgedeeld in korte scènes die steeds onderbroken worden. Net als je in een hoofdstuk begint te komen, wordt de verhaallijn afgekapt. Ook probeert Vermeer chronologische sprongen te maken. Wat mij betreft is dit niet echt een succes geweest, want soms snap je niet wanneer het fragment zich afspeelt.

De schrijfstijl van Vermeer spreekt me niet aan. De zinnen zijn statisch en kort en doen me denken aan zinnen uit samenvattingen of notulen. Dit is wat mij betreft echt geen literaire thriller, eerder een spannende chicklit. Het boek is wel spannend, maar nu ook weer niet zo spannend dat je bang bent om de volgende pagina om te slaan.

Er worden verschillende personages aangehaald die ontzettend worden uitgediept. Zo lijkt iedereen op een verdachte. Hierdoor vertraagt het verhaal wel enorm. Sommige delen in het verhaal gaan veel te snel, maar sommige delen blijven maar duren. Nietszeggende details worden uitgediept, zoals de spelregels van roulette of de weg die ze loopt in het bungalowpark. Bovendien vind ik het boek ook ongeloofwaardig. Nee, dit boek is absoluut geen schot in de roos.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Suzanne Vermeer.

Rating: 3/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *