Boekrecensies,  Thriller

De Au Pair – Maartje Fleur

De Au Pair Titel: De Au Pair
Auteur: Maartje Fleur
Verschenen: april 2014
Pagina’s: 272
Uitgever: Sijthoff 

Caroline laat haar studentikoze bestaan achter zich en gaat samenwonen met Arthur en zijn dochter Lois, in hun kapitale villa aan de rand van het bos. Nu heeft ze de man van haar dromen, een mooi atelier en geen geldzorgen. Haar geluk lijkt compleet als ze zwanger raakt. Toch voelt Caroline zich er niet thuis. Arthurs huishoudster vindt haar een opportuniste, zijn dochter zit midden in de puberteit en hijzelf is wel erg vaak weg. Als dan het levenloze lichaam van een vroegere au pair wordt gevonden en Arthur wordt verdacht van moord, verandert Carolines droomwereld in een nachtmerrie.

Mening over De au pair

Caroline heeft nog niet zo lang een relatie met Arthur. Ze is bedrogen door haar vorige vriend en is blij dat ze weer het geluk heeft gevonden. Al snel trekt ze bij hem in. Arthur woont in een grote villa aan de rand van een bos samen met zijn dochter Lois. Zijn vrouw is bij de geboorte van Lois overleden en sindsdien zorgt huishoudster mevrouw Havers voor Lois. Mevrouw Havers heeft nog een eigenaardige zoon, Marcel, die wel erg geobsedeerd is door dieren in het bos. Caroline heeft het idee dat ze begluurd wordt door Marcel. Ze voelt zich niet zo op haar gemak en ook kan ze niks goeds doen voor mevrouw Havers. Arthur zegt dat ze zich niet zo moet aanstellen. Dan komt Caroline erachter dat de Mexicaanse au pair die een tijdje voor Arthur heeft gewerkt spoorloos verdwenen is….

Het boek komt wat traag op gang. Ik had niet het idee dat ik een thriller aan het lezen was. Doorlezen is dus noodzakelijk. In het midden van het boek komt het verhaal pas echt op gang. Er gebeuren vreemde dingen en het wordt echt spannend. Als je eenmaal in het verhaal zit, lees je het boek zo uit.

De personages in het boek worden goed uitgewerkt. Niet te oppervlakkig, maar ook niet te diepgaand. Je komt veel te weten over de personen. Het grote mysterie in het boek gaat over de moord op een au pair, vandaar ook de titel natuurlijk. Wie zou de moord hebben gepleegd? Er zijn veel personages waardoor er ook veel verdachten zijn. Ik zat op twee personen en een van die twee was ook de dader. Een beetje Wie is de Mol? achtig! Daar hou ik wel van. Wie is de Mol? is namelijk mijn favoriete Nederlandse tv-programma.

Ondanks dat het boek wat langzaam op gang komt, leest het wel makkelijk door. Het taalgebruik is goed te begrijpen. Soms wordt het verhaal verteld door Caroline, maar soms ook door Marcel. Ook komen we veel te weten van het verleden van Caroline. Het perspectief wisselt regelmatig. Ook dit geeft een stukje spanning, doordat lang niet alles verteld wordt. Je leest bijvoorbeeld over een nachtelijke tocht door het bos door Marcel, maar het hoe en waarom blijft lang onduidelijk. 

De Au Pair van Maartje Fleur is een spannend boek dat lekker wegleest. Heerlijk voor op vakantie op het strand met een koud drankje en een lekkere snack je die van spanning meteen helemaal opeet.

Rating: 3,5/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *