Boekrecensies,  Thriller

Blauw water – Simone van der Vlugt

Blauw waterTitel: Blauw water
Auteur: Simone van der Vlugt
Verschenen: Februari 2008
Pagina’s: 219
Uitgever: AmboAnthos

Als Lisa in haar achtertuin de was ophangt staat er ineens een ontsnapte tbs’er voor haar neus. Vluchten is geen optie omdat ze het leven van haar vijfjarige dochter Anouk niet in gevaar wil brengen. Er volgt een angstaanjagende en zenuwslopende week waarin moeder en dochter gegijzeld worden in hun eigen huis. Lisa zint op een ontsnappingspoging maar heeft weinig bewegingsvrijheid. Het enige waar ze op kan rekenen is haar inlevingsvermogen, fantasie en mensenkennis. Maar is dat genoeg om het er levend vanaf te brengen?
Senta is journalist en is met haar auto verdwaald in de mist. Als ze besluit aan te bellen bij een dijkhuisje, wordt er niet opengedaan. Ze loopt om het huis heen en ziet tot haar schrik dat daarbinnen een vrouw met een mes wordt bedreigd. Ze vlucht, maar terwijl ze op zoek gaat naar hulp overkomt haar iets vreselijks…

Mening over Blauw water:

Dit boek bevat 2 verhaallijnen die met elkaar overheen zullen komen. De eerste gaat over Lisa, zij staat de was op te hangen in de tuin waarna ze oog in oog komt te staan met een Tbs’er. Lisa heeft een dochtertje van 5 in haar huis zitten. Simone beschrijft de angst die Lisa en haar dochtertje voelen heel erg goed. Het lijkt alsof je het zelf meemaakt. De tweede verhaallijn gaat over Senta, zij raakt verdwaald en belt aan bij een huis. Het huis van Lisa waar zojuist de tbs’er naar binnen is gegaan. Ze ziet dat Lisa met een mes wordt bedreigd en besluit hulp te gaan halen. Ze krijgt een vreselijk auto ongeluk en is niet meer zeker van haar leven. Net zoals Lisa, haar leven ligt volledig in de handen van Senta omdat zij de enige is die weet dat er iets ergs aan de hand is. Kan Senta er voor zorgen dat Lisa weg komt bij de tbs’er, ondanks dat zij niet meer zeker is van haar leven?

Blauw water is zo spannend geschreven, niet één keer zal je aandacht ergens anders naartoe verlangen. Je wilt, moet en zal door blijven lezen. Het verhaal is een nachtmerrie dat werkelijkheid wordt. Ook is het een erg leerzaam verhaal. Er komen verschillende situaties in het verhaal voor wat ook in het dagelijks leven voorkomt. Het enige verschil is dat Simone deze situaties met een vreselijk iets combineert.
Ik hou van de boeken van Simone van der Vlugt: haar schrijfstijl is fantastisch. Dit boek kon ik echt niet wegleggen voordat ik het uit had. Een echte aanrader voor elke liefhebber van thrillers!

Meer recensies lezen van de boeken van Simone van der Vlugt? Klik dan hier.

Rating: 4.5/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *