Boekrecensies,  Thriller

Alles Te Verliezen – Esther Verhoef

Alles Te Verliezen Titel: Alles Te Verliezen
Auteur: Esther Verhoef
Verschenen: september 2008
Pagina’s: 318
Uitgever: Anthos

Claires leven is geslaagd. Ze is een aantrekkelijke vrouw van in de dertig en woont op een van de meest idyllische plekken in Nederland, in een prachtig gerenoveerde boerderij samen met haar man, de gerespecteerde makelaar Harald van Santfoort, en hun twee dochtertjes, Charlotte van vijf en Fleur van zeven. Maar Claires leven is niet zo smetteloos…

Mening over Alles Te Verliezen

Claire is een duizendpoot: ze is hulpouder op school, zorgt voor haar alleenstaande moeder en vormt ook de krachtige spil waar het gezin én het succesvolle Ravelijn Vastgoed om draait. Er zijn maar weinig vrouwen die niet met haar zouden willen ruilen. Maar Claire is niet zo smetteloos als ze zich voordoet. Niemand weet waarmee zij in het verleden haar geld verdiende en dat zij een ongezonde relatie had met Marius, een beruchte crimineel. Zelfs haar eigen man is hiervan niet op de hoogte. En dat wil ze zo houden, koste wat kost. Na acht jaar cel is Marius weer op vrije voeten. Hij heeft Claire getraceerd en is niet van plan om zijn oude vriendin zomaar op te geven. Of heeft hij andere motieven?

Alles te verliezen begint met een overlijdensbericht van de hoofdpersoon Claire. Een spannende aftrap dus. Geeft Verhoef hier het einde al weg?

Het verleden van Claire is nogal geheimzinnig. Langzamerhand kom je erachter wat ze heeft gedaan om geld te verdienen en wat Marius heeft geflikt om in de gevangenis terecht te komen. De puzzelstukjes vallen in elkaar en het wordt wel duidelijk waarom Claire niks met haar verleden te maken wil hebben.

Alles te verliezen is, zoals we gewend zijn van Verhoef, een goed geschreven spannende thriller. De karakters zijn goed uitgewerkt. Het mooie aan het boek vind ik dat je leest hoe Claire haar gezin wil beschermen en haar gezin op geen een mogelijkheid in aanraking wil laten komen met haar verleden, en dus met Marius. Door de vlotte schrijfstijl van Verhoef en door het spannende verhaal heb ik dit boek in een ruk uitgelezen. Alles te verliezen is een boek dat boeit tot het eind en een rechtvaardig eind.

Meer recensies lezen van de boeken van Esther Verhoef? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *