Young adult

The White Rose (The Lone City #2) – Amy Ewing

The White Rose

Eindelijk is hij er: het vervolg op The Jewel van Amy Ewing! The White Rose is deel 2 van The Lone City boekserie en hij verscheen niet zo heel lang geleden. Yara heeft hem gelezen en in deze recensie lees je wat zij ervan vindt.

Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot veel meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuiting en ongelijkheid in de Jewel?

Ik had dus het eerste boek, The Jewel, en boek 1.5 (Opgesloten) in een mum van tijd gelezen. Ik vond het geweldige boeken die ik echt in een zucht had gelezen, je snapt: ik kon niet wachten tot dit boek verscheen.

In The White Rose ontsnapt Violet uit The Jewel, iets wat mij al gedurende boek 1, The Jewel, onmogelijk leek. Het onmogelijke bleek mogelijk, maar wel met een gevaar voor eigen leven. Hoewel het eerste boek vooral draaide om alleen Violet, komen hier ook andere personages (uitgebreider) aan bod zoals Ash. Ash was altijd een gezelschapsjongen en is de jongen van wie Violet is gaan houden in het eerste boek.

‘The White Rose is voor mij echt een gevalletje van ‘op-het-puntje-van-mijn-stoel-zitten’

Violet is echt mijn favoriete personage ooit, ze is zo’n stoer persoon! In het begin van het eerste boek dacht ik dat ze een meisjes-meisje was. Dat kwam vooral omdat ik verwachtte dat The Jewel vooral over prinsessen zou gaan (a la De Selectie), maar in dit boek ben ik er alleen maar achter gekomen wat voor topper ze is en vooral hoe krachtig ze is. She kicks some asses! Het einde van The White Rose was voor mij een gevalletje van ‘op-het-puntje-van-mijn-stoel-zitten’, het was zo spannend! Ik kon er in het begin vrij moeilijk in komen, maar toen ik eenmaal aan het einde was aanbeland kon ik alleen maar smeken dat ik boek 3 snel in mijn handen zou hebben. Het vloog letterlijk voorbij. Ik ben zo benieuwd naar de ontknoping in het laatste boek! Hoe lang dat boek nog op zich laat wachten, dat is helaas nog een groot mysterie. Ik hoop dat ik minder lang hoef te wachten dan de vorige keer, want dat voelde voor mij als een eeuwigheid (al wordt lang wachten wel altijd beloond).

Benieuwd naar het eerste deel? Je leest de recensie daarvan hier.

The White Rose

Titel: The White Rose
Auteur: Amy Ewing
Verschenen: 15 november 2017
Pagina’s: 312
Uitgever: Young and Awesome
bol-button

Rating: 4/5

BewarenBewaren

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *