the perfectionists
Teen chicks

The Perfectionists – Sara Shepard

Pretty Little Liars is back! Eh, in boekvorm dan. Soort van. The Perfectionists is in Amerika al een lange tijd uit, maar sinds kort is het boek ook in Nederland verschenen.

Waar gaat The Perfectionists over?

Mackenzie, Ava, Julie, Caitlin en Parker lijken op het eerste gezicht niet veel gemeenschappelijk te hebben. Ze hebben elk hun eigen vrienden, drama’s en doelen. Maar ze delen wel één ding: hun intense haat voor Nolan Hotchkiss. Nolan heeft het leven van veel studenten geruïneerd, en ze vinden dat hij moet boeten voor wat hij gedaan heeft. Ze bedenken de perfecte moord – een hypothetische moord, natuurlijk. Het is slechts fictie… totdat hun wens werkelijkheid is geworden. Nolan is vermoord, precies zoals ze hadden gepland. Maar zij hebben het niet gedaan. Dus wie dan wel?

Omdat ik de boeken van Pretty Little Liars vroeger zo makkelijk en snel uitlas, was ik direct erg nieuwsgierig naar deze nieuwe serie. De stijl van Sara Shepard kan ik altijd wel waarderen. Erg makkelijk, een heel klein beetje diepgang doordat er zo veel personages in voorkomen en het loopt A-L-T-I-J-D af met een open einde. Ook is het enorm fijn dat haar boeken super dun zijn. Je gaat er als een speer doorheen! Vooral voor een ’tussendoor-boekje’ is dit echt ideaal. Toen ik begon met lezen moest ik wel weer even wennen aan haar schrijfstijl. De personages krijgen amper een intro, misschien van één pagina en daarna hoor je eigenlijk direct te weten wie wie is. Met drie personages lukt dit nog wel, maar met vijf of zes. Of zelfs zeven is dit toch een stuk lastiger. Af en toe moest ik dan ook weer even terug bladeren wie, wie nou ook alweer was.

The Perfectionists is echt Pretty Little Liars 2.0′

Echter, eenmaal in het verhaal bleef ik wel maar doorlezen. En voor als je het je afvraagt: ja, het is echt Pretty Little Liars 2.0. Geen nadeel overigens. Ik vond de boeken van Pretty Little Liars erg vermakelijk en ze lazen ontzettend lekker door. Dit verhaal is eigenlijk hetzelfde, maar dan een net iets ander onderwerp. De achterflap vertelt al precies waar het verhaal over zal gaan. En aan het einde zit weer een, niet geheel verrassend als je Sara Shepard kent, een volledig open einde. Terwijl ik eerst dacht dat ik ondertussen toch wel echt te oud zou zijn voor deze boeken, heeft het mij toch positief verrast. Ik weet zeker dat als ik 16 was, ik nóg meer fan zou zijn geweest van deze serie. Maar eerlijk is eerlijk, ik wil deel twee straks ook wel in mijn handen hebben. Het verhaal is geen cultureel hoogstandje, misschien ook wel een tikkeltje voorspelbaar en natuurlijk VOL met drama. Maar als je dit niet erg vindt én hier van houdt, dan is deze serie zeker iets voor jou.

Lees hier meer over Sara Shepard.

boek

Titel: The Perfectionists
Auteur: Sara Shepard
Verschenen: 19 juni 2019
Pagina’s: 256
Uitgever: Moon

bol-button

Rating: 3/5

2 Comments

  • Kelly

    Ik las deze echt jaren geleden (nog in het Engels!) en vond ‘m toen erg leuk. Nu vind ik dit soort verhalen echt niet meer leuk haha, dus ik kan mij erg goed in je mening vinden: toen ik 16 was vond ik dit soort verhalen fantastisch.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *