Boeken,  Young adult

The Jewel – Amy Ewing

The Jewel

Eindelijk is het boek The Jewel vertaald naar het Nederlands! Ik keek hier al jaren naar uit en je kunt je vast voorstellen hoe blij ik was toen het boek in mijn brievenbus viel. Je leest in deze recensie wat ik van het boek vind en of ik niet teveel naar het boek uit heb gekeken.

Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

Eerlijk is eerlijk: ik heb The Jewel altijd vergeleken met De Selectie-serie. Dat komt hoogstwaarschijnlijk vanwege het omslag en natuurlijk omdat de verhalen zich alletwee afspelen rondom adellijke mensen. Nu ik het boek heb gelezen kan ik je vertellen dat dat de enige overeenkomsten zijn en dat de boeken echt niet op elkaar lijken.

In The Jewel leer je Violet Lasting kennen. Toen ze jonger was is ze bij haar familie weggehaald omdat ze een belangrijke gave bevat. Ze is in opleiding tot surrogaat en je volgt haar in haar laatste dagen van haar opleiding. Na deze opleiding gaat ze naar een veiling, waar ze omwille van haar kwaliteiten wordt verkocht aan de hoogste (adellijke) bieder. Als surrogaat is ze een belangrijk element voor de adellijke: de mensen van adel hebben surrogaten nodig vanwege hun gaven. En hard ook. Violet krijgt het nummer 197 (van de 200), en dat betekent dat ze een van de beste surrogaten van het land is. Ze komt terecht in het landhuis van een hertogin, en komt er achter wat er nou eigenlijk echt van haar wordt verwacht.

“Ik heb enorm genoten van The Jewel en hoop dat deel 2 en deel 3 snel worden vertaald!”

Amy Ewing heeft aardig de tijd genomen om het verhaal aan je uit te leggen zodat er helemaal niks ontbreekt. Je bent dan ook wel eventjes bezig met het inleiden van het verhaal, maar geloof me: dat heb je echt nodig. En niet heel onbelangrijk: ze heeft het verhaal onwijs fijn geschreven en daardoor heeft ze je compleet in haar macht. The Jewel is een ontzettend spannend boek, waarbij je vooral heel veel vragen hebt die langzamerhand worden beantwoord. Helaas eindigt het boek met een enorme cliffhanger (geloof me, ik ben er nog steeds niet overheen), en daardoor moet je gewoon doorlezen.

Ik heb echt heel erg genoten van het verhaal en ik zit vurig te hopen dat boek 2 en boek 3 snel worden vertaald naar het Nederlands.

The Jewel

Titel: The Jewel
Auteur: Amy Ewing
Verschenen: oktober 2016
Pagina’s: 352
Uitgever: Young and Awesome Books

bol-button

Rating: 5/5

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *