Films,  Netflix

Netflix kerstfilm: The Holiday Calendar

The Holiday Calendar

Onlangs is er op Netflix een kerstfilm toegevoegd genaamd The Holiday Calendar, met Kat Graham in de hoofdrol. Hoewel het pas november is en ik nog niet in de kerstsferen ben, ben ik altijd wel te porren voor een leuke feelgood film. Ik besloot The Holiday Calendar te bekijken en vertel je vandaag meer erover.

Waar gaat The Holiday Calendar over?

Abby Sutton is een getalenteerde fotografe die niet genoeg voldoening haalt uit haar baan. Ze erft een antieke advent kalender en de inhoud ervan blijkt over een toekomstvoorspelling te beschikken. Deze magische kalender zou Abby weleens kunnen helpen in haar zoektocht naar de liefde.

Hoewel de thermometer onlangs nog bijna 20 graden aantikte, kon ik het niet laten om een zoetsappige kerstfilm te bekijken. In The Holiday Calendar leer je Abby Sutton kennen, een forograaf die eigenlijk iedere dag hetzelfde doet: pasfoto’s maken van mensen. Niks bijzonders. Ze wordt zwaar onderbetaald en wil eigenlijk voor zichzelf beginnen maar de kosten om dit te realiseren zijn wel erg hoog. Van haar opa krijgt ze een houten advent kalender, een prachtig ding, die niet open gaat… Tot op 1 december, wanneer het eerste deurtje open springt. Iedere dag komt er een voorwerp uit de kalender wat ook diezelfde dag in het leven van Abby gebeurt. Het lijkt wel alsof er een magische verbinding tussen Abby’s leven en de kalender is.

Ik vond het leuk dat Kat Graham de hoofdrol in deze film heeft, wellicht ken je haar wel van The Vampire Diaries. Behalve acteren kan ze goed dansen én zingen, een leuke actrice! Het verhaal vind ik ook leuk, zo’n typische film waarbij je niet hoeft na te denken en gewoon kunt genieten. Het heeft geen diepgang en het is ook enigsinds wel voorspelbaar, maar wie houdt daar nou niet van op zijn tijd?

The Holiday Calendar duurt ‘maar’ 1,5 uur en dat vond ik wel jammer. Toen ik klaar was met de film bedacht ik me dat ik nog wel langer had kunnen doorkijken, hoewel het verhaal wel al klaar was. De film heeft zo’n typisch Amerikaans gevoel, alles is groots en overdreven. Er is sneeuw, er zijn gigantische kerstbomen aanwezig, alles klopt aan de film. Heb je zin in een heerlijke festive avond? Zorg voor warme chocolademelk, popcorn én een dekentje en je bent al helemaal klaar voor de feestdagen. Een leuke aanvulling op alle Kerst-klassiekers die we al kennen.

Ik zag dat Netflix veel op de planning heeft voor de feestdagen, komende tijd komen er méér leuke festive films aan. I like!

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *