The good girls
Boekrecensies,  Teen chicks

The good girls – Sara Shepard

The good girls is het tweede deel van The Perfectionists serie, geschreven door Sara Shepard. Zij is enorm bekend geworden door de boekenserie Pretty Little Liars, die later ook als serie is verschenen.

Waar gaat The good girls over?

Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie en Parker hebben een aantal niet zo nette dingen uitgespookt. Maar hoewel ze het inderdaad over het vermoorden van de rijke pestkop Nolan Hotchkiss hebben gehad, hebben ze dat natuurlijk niet gedaan. Het is gewoon toeval dat Nolan precies stierf zoals zij het hadden gepland… toch?
Maar ze fantaseerden niet alleen over het vermoorden van Nolan. Wanneer iemand anders over wie zij het hebben gehad sterft, vragen de meisjes zich af of ze worden gevolgd. Zijn zij misschien het volgende doelwit van de moordenaar?

The good girls is zo’n typisch boek waar je of enorm enthousiast voor bent, of vreselijk vindt. Het is een écht tienerboek, hoewel ik er persoonlijk, ik ben allang geen tiener meer, ook enorm van heb genoten. Het verhaal gaat verder waar deel één is gebleven. De vijf meiden heb je stuk voor stuk beter leren kennen, door de afwisselende hoofdstukken vanuit de personages. Het fijne van dit boek is dat ze een kleine terugkoppeling geven. Wat was er ook alweer aan de hand? Wat is er gebeurd en waar eindigde deel één ook alweer?
Door de afwisseling in personages leest het boek erg vlot weg, en door het makkelijke taalgebruik hoef je je amper te concentreren bij het lezen. Soms voelde het zelfs een beetje alsof ik een vermakelijke serie aan het kijken was, zo makkelijk leest het weg.

‘Ik las The good girls in een rap tempo uit!’

Het boek is natuurlijk wel een beetje voorspelbaar, eigenlijk wat je gewend bent van Sara Shepard. En of dit erg is? Eigenlijk helemaal niet. Ik heb dit boek in een rap tempo uitgelezen. Door de lichte spanning die erin voorkomt, doordat je maar wat graag wil weten of het écht is wat je denkt. Maar vooral ook door het einde. Sara Shepard is een meester in een lekker open einde te geven.
Deze serie is ideaal als je uit een leesdip wil komen, want wát had ik dit boek snel uit zeg. En wat wilde ik graag doorlezen, telkens als ik hem even aan de kant moest leggen. Daarnaast denk ik dat het een ideaal boek is voor tieners. Het gaat immers over tieners natuurlijk. Enne… fan van Pretty Little Liars? Mooi! Want dit is definitely Pretty Little Liars 2.0.

The good girls

Titel: The good girls
Auteur: Sara Shepard
Verschenen: Juni 2020
Pagina’s: 255
Uitgever: Moon

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *