Boekrecensies,  Young adult

The Finisher: Sprong in de wildernis – David Baldacci

Sprong in de wildernis Titel: The Finisher: Sprong in de wildernis
Auteur: David Baldacci
Verschenen: 2015
Pagina’s: 216
Uitgever: Leopold
Originele titel: The Keeper (Vega Jane #2)

Stel je voor, je bent vijftien jaar en je wordt veroordeeld om te vechten tegen de sterkste mannen van het dorp. En opgeven is niet toegestaan… Dat is de straf die Vega Jane krijgt opgelegd wanneer ze wordt betrapt met een plattegrond van het verboden Moeras dat het dorp omringt. Winnen lijkt onmogelijk, maar het is de enige mogelijkheid om te overleven. Vega zal alles moeten geven om haar leven te redden – en eindelijk te ontdekken wat zo angstvallig geheim moet blijven. Het spannende vervolg op Vechten voor de waarheid.

Mening over Sprong in de wildernis

Lees hier de recensie van deel #1.

David Baldacci was voor mij altijd een vrij onbekende schrijver. Ik kende hem wel, maar ik was niet bekend met zijn schrijfstijl. Het eerste deel van de Vega Jane serie was me goed bevallen, en toen het tweede deel op de deurmat viel was ik dan ook erg enthousiast. Weer een nieuw boek van Baldacci!

Sprong in de wildernis is een boek waarvan ik had verwacht dat hij veel minder goed zou zijn dan het eerste deel. Misschien juist omdat David Baldacci normaliter geen Young Adult boeken schrijft. Dit boek heeft me flink verrast! Het was wel degelijk beter dan het eerste boek. Er zat bijvoorbeeld een plottwist in die ik niet had zien aankomen.

In Sprong in de wildernis zit veel meer actie dan in Vechten voor de waarheid. Zo moet Vega Jane meedoen aan het Duellum, dat is een vechtwedstrijd die plaatsvindt tussen inwoners van het Bitterbos. Vega moet het opnemen tegen allerlei mannen, die natuurlijk veel sterker zijn dan zij is. Hoe dat afloopt? Dat lees je in dit boek.

Er waren wel een paar dingen waar ik me aan stoorde. Zo maken de Bitters uit Bitterbos gebruik van andere woorden. Anni, flinter, woorden als ‘har’. Op den duur weet je wel wat dit precies is, maar toch vond ik dat dit niet helemaal tot zijn recht kwam in het verhaal. Als ik dan een vreemd woord zag staan dan rolde ik met m’n ogen en dacht ik soms: why oh why?

David Baldacci schrijft met een fijne, relaxte schrijfstijl. Je rolt zo in het boek, en het verhaal houdt je in zijn greep. Sprong in de wildernis is een boek waarvan je weet dat je hem binnen een mum van tijd zult uithebben, niet alleen omdat hij dun is, maar ook omdat het zo fijn leest.

Meer recensies lezen van de boeken van David Baldacci? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *