Boekrecensies,  Non-Fictie

The astro poets – Alex Dimitrov & Dorothea Lasky

Een boek over astrologie… zweverig? Saai? Te overdreven? Of juist enorm interessant? Ik ben zelf een groot fan van astrologie, maar zocht echt nog naar een boek die geschikt zou zijn ‘voor iedereen’. En als ik Tim Hofman op de cover mag geloven is The astro poets daar geschikt voor. Kom maar op!

Waar gaat The Astro Poets over?

De dichters Alex Dimitrov & Dorothea Lasky (online bekend als The Astro Poets) verenigen oude kennis over de dierenriem met het moderne leven. The Asatro Poets helpen je ontdekken wat er voor jou in de sterren geschreven staat en hoe je dat kunt gebruiken om beter om te gaan met je vriendschappen, je carrière en je zeer gecompliceerde liefdesleven. Dus als je je ooit hebt afgevraagd waarom je Tweelingen-date je niet aan het woord laat, hier vind je het antwoord. En wanneer zal die Schorpioen die om twee uur ’s nachts ‘Ben je nog wakker?’ stuurt, eindelijk de volgende stap willen zetten? Dit boek geeft je de perfecte kennismaking met de twaalf sterrenbeelden en is een bron van herkenning en vermaak voor iedereen. Hét astrologieboek voor de 21e eeuw and beyond.

Eerlijk gezegd kende ik de dichters Alex en Dorothea niet. Online staan ze bekend als ‘The Astro Poets’ en in hun boek stellen ze zichzelf dan ook netjes voor. Hoe ze elkaar hebben leren kennen, wat voor sterrenbeeld ze beide hebben en waarom ze dit zijn gaan doen samen. Eigenlijk helpt dit boek je op weg als je kennis wil maken met astrologie. Met de twaalf sterrenbeelden zoals de meeste mensen het kennen: jouw zonteken. Ook direct een punt wat ik dus erg jammer vind, het gaat écht vooral om je zonteken, terwijl astrologie over zo veel meer gaat. Het is dus ook logisch dat jouw volledige persoonlijkheid niet in dit boek te vinden is. Dit zonneteken is dus het teken dat eigenlijk iedereen kent. Als voorbeeld, ik ben geboren op 21 mei en daarom een Tweeling als zonteken. Ben jij geboren op 12 maart? Dan is jouw zonteken vissen. Handig dus om dit eerst even uit te zoeken, al zullen de meeste mensen dit van zichzelf wel weten. The Astro Poets laat je dus kennismaken met alle sterrenbeelden als zonteken. Een enorm positief punt vind ik de luchtige en grappige manier hoe zij schrijven. Ze hebben zelf de sterrenbeelden onderverdeeld om over te schrijven, puur omdat zij soms meer verbonden zijn met een sterrenbeeld dan met anderen (waardoor je dus over een sterrenbeeld positiever of negatiever kunt zijn en ze proberen alles wel vrij positief te benaderen). Eigenlijk vertelt het boek op een heel luchtige manier hoe een sterrenbeeld in elkaar zit. Hoe gaat leeuw bijvoorbeeld om met liefde? Met werk? En met vriendschap? Hoe ben je in ruzies? En ga zo maar door. Erg leuk als je nieuwsgierig bent naar je eigen zonteken, maar zeker ook als je nieuwsgierig bent naar die van jouw partner, zusje, moeder of wie dan ook om jou heen.

Ik heb zelf constant stukjes doorgestuurd naar vrienden, die totaal niet bezig zijn met astrologie, waarop zij telkens antwoordden: ‘Wow, dat is eigenlijk wel echt waar!’
Dit boek zal niks voor jou zijn als je al niet open staat voor astrologie. Het is zeker geen boek waardoor je uit het niets in astrologie ‘zult geloven’. Maar als je eigenlijk wel nieuwsgierig bent, maar niet goed weet hoe je moet beginnen, dan is dit boek zeker een aanrader. Vooral door de grappige en luchtige manier waarop het is geschreven. Geen boek die je in een keer uit zal lezen. Ik heb er een aantal weken over gedaan. Begonnen met mijn eigen sterrenbeeld natuurlijk! En daarna beetje bij beetje andere sterrenbeelden gelezen. En zo moet je dit boek ook zeker lezen denk ik, beetje bij beetje. Het is veel informatie en ik denk ook dat het veel te eentonig is om alles in een keer uit te lezen. Elke dag een klein stukje houdt het interessant, en zo dringt het ook nog eens beter tot je door! Kortom: wat mij betreft een aanrader als je zou willen starten met astrologie of gewoonweg nieuwsgierig bent naar dit hele onderwerp.

The astro poets

Titel: The Astro Poets
Auteur: Alex Dimitrov & Dorothea Lasky
Verschenen: April 2020
Pagina’s: 367
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 3,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *