Boeken,  Roman

Terug naar Villa Rosa – Nicky Pellegrino

Terug naar Villa Rosa van Nicky Pellegrino lag al een tijdje op mijn stapel met boeken die ik nog wilde lezen. Eindelijk maakte ik tijd voor deze feelgood en hier vind je mijn recensie van dit boek! Een heerlijke zomerse roman die zich in Italië afspeelt, perfect om mee te nemen op vakantie dus.

Waar gaat Terug naar Villa Rosa van Nicky Pellegrino over?

Als de vrouw voor wie Stella 25 jaar lang heeft gewerkt plotseling overlijdt, ontdekt ze dat zonder haar werk weinig heeft dat haar in Londen houdt. Ze gaat een huizenruil aan met een Italiaanse man, die zijn villa in de zon voor een paar maanden aanbiedt. Terwijl Stella geniet van het heerlijke eten en de Italiaanse gastvrijheid, wordt ze steeds nieuwsgieriger naar de eigenaar van deze Villa Rosa. Maar kun je wel een goed beeld van iemand krijgen alleen door zijn spullen?

Stella werkt al jaren voor dezelfde modeontwerpster. Als zij plotseling komt te overlijden, weet Stella niet goed wat ze met haar leven aan moet. Een echt doel in het leven heeft ze niet meer. Dan komt ze in aanraking met het fenomeen ‘huizenruil’. Ze besluit haar stoute schoenen aan te trekken en ruilt van huis met een man in Italië. Stella gaat in het huis van Leo wonen in het zonnige Italië, en Leo houdt een oogje in het zeil in haar huis in Londen.

Eenmaal in Italië houden de twee contact, zodat ze van elkaar weten wat ze iedere dag beleven. Leo heeft ervoor gezorgd dat Stella genoeg kan doen in de omgeving: hij heeft een boek gemaakt met allerlei uitjes. Ondertussen leert Stella haar dorpsgenoten steeds beter kennen en maakt ze zelfs vriendinnen. Ieder personage in het boek heeft een eigen verhaal en ook de andere personen leer je steeds beter kennen. De sfeer van Terug naar Villa Rosa is erg goed weggezet: je hebt meteen zin om je koffers te pakken en naar Italië te vertrekken. Je voelt de sfeer en de gezelligheid van het dorpje waar het verhaal zich afspeelt.

‘Als je Terug naar Villa Rosa gelezen hebt, wil je meteen je koffers pakken en naar Italië vertrekken’

Het enige wat ik mis in het boek is een duidelijke lijn waar het verhaal heen gaat. Er gebeurt niet gek veel in het boek, waardoor je niet echt getriggerd wordt om door te lezen. Jammer, want er zit wel echt potentie in dit verhaal! De verhaallijn is niet zo pakkend – al is het einde dan wel weer leuk. Desalniettemin is het een heerlijk boek waarbij je niet hoeft na te denken en waan je je – na alle heerlijke gedetailleerde omschrijvingen – zo in het Italiaanse dorpje.

Heb jij Terug naar Villa Rosa al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

terug naar villa rosa

Titel: Terug naar Villa Rosa
Auteur: Nicky Pellegrino
Verschenen: mei 2018
Pagina’s: 336
Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein

bol-button

Rating: 3,5/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.