Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Thriller

Tel tot tien – Karen Rose

Tel tot tien is de nieuwste thriller van de bekende auteur Karen Rose. Laura van de Adorable Bookclub las het boek meteen! Benieuwd wat ze ervan vond? Lees dan snel verder.

Waar gaat Tel tot tien over?

In zijn lange carrière bij de brandweer van Chicago heeft Reed Solliday nog nooit zoiets meegemaakt als de recente uitbraak van woningbranden. De branden zijn heftig, en nemen snel in aantal toe. De brandstichter lijkt bovendien op persoonlijke wraak uit. Want bij elke nieuwe brand zijn mensen van Reed en zijn nieuwe geliefde rechercheur Mia Mitchell houden, het slachtoffer. De dader is uit op dood en vernietiging en lijkt niet te stoppen. De tijd tikt…

Het verhaal wordt beschreven vanuit Reed, Mia en de dader. Door een brandstichting, waar een jong meisje sterft, worden Reed en Mia aan elkaar gekoppeld als werkpartners. Hier zijn zij beiden niet erg enthousiast over. Mia komt weer werken nadat zij is beschoten in een vorige zaak en haar officiële partner ligt nog in het ziekenhuis. Om weer te integreren wordt ze gekoppeld aan Reed. Reed is op zijn beurt niet onder de indruk van Mia en geeft haar een kans. Ze komen tot de ontdekking dat er meer speelt dan dat iedereen denkt. Ondertussen wordt vanuit de dader duidelijk dat er wel degelijk een plan achter zit. De dader is niet alleen bezig met brandstichting, maar ook met moord en wraak.

Reed en rechercheur Mia zitten vlak achter de dader, maar telkens lijkt hij of zij weg te kunnen komen met de moorden en de branden. Er blijft weinig bewijs achter waardoor ze steeds maar niet ontdekken wie de branden en moorden pleegt. Wel komen ze al snel tot de ontdekking dat het een ervaren iemand is, die weet wat hij of zij doet. Wanneer er een aantal doden zijn gevallen, ontdekken Reed en Mia een verband tussen de moorden. Dit brengt hun dichter bij de dader en als ze dan ook nog eens een school ontdekken waar de leerlingen allemaal wel een geheim hebben, komen zij dichter bij dan ooit. Maar gaat het ze lukken om de dader op tijd te pakken voordat hij officieel van de radar verdwijnt?

‘Het leuke aan de boeken van Karen Rose is dat de personages in het boek, ook in haar andere boeken terugkomen. Daardoor leer je ze goed kennen’

Karen Rose beschrijft vanuit meerdere personen, dit zorgt ervoor dat je meteen in het verhaal verdwijnt. Omdat je meeleest met de gedachten en acties van de dader blijft het ontzettend spannend. Karen Rose heeft een duidelijke schrijfstijl, waardoor je niet aan het einde blijft zitten met vragen. Extra leuk is dat de personages in het boek in haar andere boeken ook terugkomen, waardoor je de personages ook goed leert kennen. Dit zorgt ervoor dat je nog meer herkenning hebt tijdens het lezen. Als je fan bent van thrillers is dit dan ook zeker een aanrader!

Klik hier voor alle recensies van Karen Rose haar boeken.

tel tot tien

Titel: Tel tot tien
Auteur: Karen Rose
Verschenen: oktober 2020
Pagina’s: 495
Uitgever: De Fontein

bol-button

Rating: 5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *