kliniek zuid
Roman

Tegen elke prijs (Kliniek Zuid #1) – Nick de Koning

Een nieuwe Nederlandse schrijver in boekenland! Nick de Koning – een pseudoniem van een arts en schrijver – schrijft de serie Kliniek Zuid. Een verslavende en eigentijdse serie over de wereld van cosmetische chirurgie in Amsterdam.

Waar gaat ‘Tegen elke prijs – Kliniek Zuid 1’ over?

In een van de duurste straten van Amsterdam runt dr. Caro Benedict de zeer succesvolle cosmetische Kliniek Zuid. Ze is getrouwd met Robbert die de bedrijfsvoering doet en samen hebben ze twee tieners, Teun en Sofie. Maar terwijl haar wachtlijsten steeds langer worden komt Caro’s overvolle leven onder grote druk te staan. Een aantal van haar cliënten meldt zich met onverklaarbare klachten na een borstvergroting en de vraag rijst intern wie verantwoordelijk is. Wanneer de spanning oploopt en haar een rechtszaak boven het hoofd hangt, biedt haar even aantrekkelijke als onmogelijke ex en collega Felix zijn hulp aan, maar kan ze hem vertrouwen? Ondertussen vermagert Sofie onder haar ogen en Robbert, haar steun en toeverlaat, is onbereikbaar. Terwijl de wereld om haar heen lijkt in te storten wordt Caro gedwongen te bepalen wat nu echt belangrijk voor haar is.

Caro en Robbert Benedict runnen samen een cosmetische kliniek in Amsterdam. Caro en Marc zijn de uitvoerende artsen, Robbert is CFO. Alles lijkt voor de wind te gaan en daarom willen ze ook uitbreiden, maar dat houdt de buurvrouw tegen. Caro vertrouwt Robbert voor de volle 100 procent, maar is hij wel te vertrouwen? Ze weet namelijk niet dat hij er een dubbele agenda op nahoudt én fraudeert met de financiën. En dan komt Caro erachter dat het helemaal niet goed gaat met hun 14-jarige dochter Sophie. Hoe kon ze dat niet in de gaten hebben? Haar wereld die altijd zo stabiel was, stort in elkaar.

‘Kliniek Zuid is een echte pageturner, ik kon niet stoppen met lezen!’

Kliniek Zuid is geschreven door Nick de Koning, een pseudoniem voor een schrijver en arts. De eerste vraag die in me opkomt is natuurlijk meteen: is dit verhaal gebaseerd op de waarheid, omdat de arts er niet voor kiest om onder zijn eigen naam te publiceren? Een ding is in ieder geval zeker: met dit eerste deel van Kliniek Zuid zet De Koning een hele nieuwe wereld weg waar je volledig ingetrokken wordt. Het verhaal speelt als een film alf in je hoof, en het zal me dan ook niks verbazen als dit boek verfilmd wordt.

Het boek is erg vlot geschreven, waardoor ik niet kon stoppen met lezen. Een echte pageturner! De personages worden goed uitgewerkt en wat ik ook leuk vind, is dat de verhaallijnen steeds overspringen naar een andere persoon. Je krijgt het verhaal dus echt van alle kanten mee. De Koning snijdt de onderwerpen liefde en de cosmetische wereld aan, maar verder gaat het ook over intriges, relaties op de werkvloer, eetstoornissen, de obsessie voor social media. Er gebeurt van alles en het wordt daardoor een heel divers boek. In 2023 komt deel 2 uit, ik kan niet wachten!

Pluspunten
+ Leest lekker weg
+ Diepgaande thema’s, zoals eetstoornissen
+ Geschreven vanuit de verschillende hoofdpersonages

Minpunten
– Geen!

Heb jij het eerste deel van Kliniek Zuid al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com!

kliniek zuid

Titel: Kliniek Zuid 1 – Tegen elke prijs
Auteur: Nick de Koning
Verschenen: december 2022
Pagina’s: 304
Uitgeverij: VBK Media

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *