Boekrecensies,  Roman

Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy

Ik heb tijdelijk een Bookchoice abonnement en een van de boeken die in februari te lezen/beluisteren was, is Tegen beter weten in van Charlotte de Monchy. Niet eerder las ik een boek van haar, maar ik hoorde er wel altijd positieve verhalen over. Ik koos voor het luisterboek en vloog er doorheen!

Waar gaat Tegen beter weten in over?

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen. Helaas woont Marius inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil hij met rust gelaten worden. Het contract heeft hij destijds getekend onder druk van zijn agent maar nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.

Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke verhuurder Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige popster.

Lois wordt naar Canada gestuurd om de stugge oud-popster Marius te interviewen. Tenminste, dat is het plan. Marius weet er alleen nog niet van af, want hij wil onder geen beding met de uitgeverij praten over het contract voor een biografie wat hij jaren geleden met ze sloot. Ondertussen probeert Jill de B&B van haar baas over te nemen. Het is haar droom om van het vervallen stulpje, haar prachtige, succesvolle B&B te maken. Maar de bank werkt tegen, dus zo gemakkelijk is haar plan nog niet. Wanneer Lois naar Canada vertrekt, verblijft ze in de B&B van Jill. En per toeval lijkt ze daar een makkelijke band te kunnen leggen met Marius. Maar, hij mag natuurlijk niet weten waarvoor ze echt komt. Dus gaat Lois undercover om zo dichter tot haar doel te komen.

‘Tegen beter weten in is een heerlijke feel good roman waarbij je even ontsnapt naar het mooie Canada’

Ik was echt toe aan een luchtige, feel good roman. Eén ding kan ik zeker zeggen: dat is Tegen beter weten in sowieso. Wat een fijn verhaal. Ik vloog er doorheen. Het boek wordt zowel vanuit Lois als vanuit Jill beschreven. Omdat het zich grotendeels in Canada afspeelt en de beschrijving van de omgeving vrij gedetailleerd is, lijkt het even alsof je zelf ontsnapt aan de werkelijkheid. Ik heb een zwak voor verhalen over (oud)popsterren, fame en dat soort thema’s. Ik vond het dan ook wel grappig om te lezen dat Marius zijn beroemdheid is ontvlucht en zijn rust heeft opgezocht in een of ander gat in Canada. Beide verhaallijnen spraken mij aan: Jill die een B&B wil opknappen en Lois die achter informatie probeert te komen zodat ze een boek kan schrijven voor de uitgeverij waar ze werkt. En ik denk door de vervlechting van deze twee thema’s in dit boek, dat dat ervoor zorgde dat ik er erg van genoot. Ik ben zeker benieuwd geworden naar meer van Charlotte de Monchy. Ik kan Tegen beter weten in in ieder geval aanraden!
Tegen beter weten in

Titel: Tegen beter weten in
Auteur: Charlotte de Monchy
Verschenen: april 2020
Pagina’s: 336
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.