Boekrecensies,  Teen chicks

Zomerflirt – Suzanne Peters

Zomerflirt - Suzanne Peters Titel: Zomerflirt
Auteur: Suzanne Peters
Verschenen: oktober 2011
Pagina’s: 148
Uitgever: Ellessy

Lindy gaat met haar beste vriendinnen naar Lloret de Mar in Spanje. Het is haar eerste vakantie zonder haar ouders. De drie vriendinnen ontmoeten al snel een groep jongens waar ze het prima mee kunnen vinden. En één van die jongens is wel heel erg knap en hij lijkt haar ook erg leuk te vinden. Dit wordt een topvakantie, dat kan niet anders! Alleen op vakantie leer je je vrienden pas echt kennen. Is de vriendschap wel sterk genoeg om een vakantie in Spanje te overleven?

Mening over Zomerflirt

Lindy gaat voor het eerst zonder ouders op vakantie. Samen met haar twee beste vriendinnen Yvonne en Mariëlle vertrekt ze naar Lloret de Mar. Al snel leren ze vier jongens uit Nederland kennen en dan blijken ze ook nog in hetzelfde appartementencomplex te zitten! Lindy heeft het ontzettend naar haar zin. Ze ziet één van de jongens heel erg zitten. Haar hart maakt dan ook een sprongetje als Sven haar ook leuk vindt. Maar dan vinden haar vriendinnen dat ze wel erg veel met Sven optrekt en de neef van Sven, Huub, probeert haar de hele tijd iets duidelijk te maken, maar wat? Ze krijgt ruzie met haar vriendinnen en weet niet zo goed wat ze moet doen. Uiteindelijk komt ze er achter hoe Sven echt is. Zou de vakantie dan toch nog leuk aflopen?

In dit boek staat dat het verhaal geschikt is voor jongeren vanaf 16 jaar. Ik zelf vind het boek iets meer voor tieners van een jaar of 14. Het boek is heel erg simpel geschreven. Het verhaal is erg leuk voor jongeren die voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan. Ik denk dat zij dezelfde kriebels zullen voelen als dat Lindy in dit verhaal deed. Ook kreeg Lindy voor het eerst een vriend. Het verhaal was leuk voor tussendoor, maar niet ontzettend speciaal. Gewoon een verhaal waarbij een vriendinnengroep op vakantie gaat en daar van alles meemaken. Zeker een leuk verhaal voor de jongere lezers onder ons!

Rating: 3/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.