Boekrecensies,  Teen chicks

Wraak – Daniëlle Bakhuis

wraakTitel: Wraak
Auteur: Daniëlle Bakhuis
Verschenen: 2011
Pagina’s: 131
Uitgever: Ploegsma

Als Frederique haar relatie met Sven uitmaakt, is hij zo ontzettend kwaad op haar dat hij een filmpje op internet zet waar ze niet bepaald blij mee is. Iedereen op school heeft het erover. Wat moet Frederique doen? Negeert ze het? Of neemt ze… wraak?

Mening over Wraak:

Wraak gaat over een meisje genaamd Frederique, beter bekend als Freek. Meteen in het eerste hoofdstuk lees je hoe ze het uitmaakt met haar vriend Sven. Sven is ontzettend boos op Frederique en besluit daarom wraak te nemen op haar. Hij zet een aantal dingen over Frederique online die ze niet online wil hebben.

Het is een boek met een onderwerp wat tegenwoordig heel erg veel voorkomt. Mensen zien het gevaar van internet niet, en zetten te veel persoonlijke dingen van hunzelf of anderen online. Dit boek leert je zeker om dat vooral niet te doen. Omdat Frederique boos is, om wat Sven over haar online heeft gezet, besluit ze wraak te nemen en een foto online te zetten van Sven, waar hij niet al te charmant op staat. Het loopt steeds meer uit de hand en de problemen stapelen zich op. Uiteindelijk heeft Frederique steeds meer problemen en weet ze niet meer wat ze moet doen. Ze wordt genegeerd en uitgelachen op school en voelt zich totaal niet fijn meer.

Ik vind Wraak erg fijn weglezen, ik had het niet voor niets in één dag uit. Het is een boek voor meiden vanaf 13 jaar, zeker iets voor tieners. Het is simpel geschreven, en daarom goed te begrijpen. Het boek is ook hip, en gebruikt verschillende termen van tegenwoordig. Een erg leuk boek om te lezen!

Meer recensies lezen van de boeken van Danielle Bakhuis? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.