Boekrecensies,  Teen chicks

The Voice – Sophia Bennett

The Voice Titel: The Voice
Auteur: Sophia Bennett
Verschenen: mei 2014
Pagina’s: 352
Uitgever: The House of Books

Sasha en Rose zijn hartsvriendinnen. Samen met twee andere meiden zitten ze in een bandje en doen ze mee aan Killer Act. Vanaf het moment dat Rose als enige niet door gaat naar de volgende ronde, zijn Sasha en Rose trending topic en staat hun vriendschap onder enorme druk.

Mening over The Voice

Als Sasha samen met haar drie beste vriendinnen afspreekt, nemen ze voor de grap een filmpje op via haar telefoon. Op dat filmpje staan ze te zingen en te dansen in de meest gekke outfits. Als een dag later Sasha’s telefoon verdwijnt, is ze radeloos. Tot overmaat van ramp wordt het filmpje van haar en haar vriendinnen ingestuurd voor een wedstrijd via het sociale media Interface. Maar het blijkt dat mensen het liedje nog niet eens zo slecht vinden. Sterker nog, ze krijgen wel heel veel stemmen binnen bij de wedstrijd Killer Act. Voor ze het weten zijn de vier vriendinnen door naar de volgende ronde. Maar dan begint alles pas! Rose, Sasha’s hartsvriendin past niet goed thuis qua uiterlijk in het meidengroepje. De meiden worden gedwongen Rose te dumpen en vanaf dat moment zijn ze niet langer vriendinnen. Fans zijn woedend dat ze Rose hebben gedumpt vanwege haar uiterlijk en al snel ontstaat er veel haat op sociale media tegenover het meidengroepje. Beroemd worden wilde Sasha wel, maar niet op zo’n negatieve manier. Hoe komen ze hier nou ooit nog onder uit? En wil Rose nog wel ooit met hun praten?

Toen ik in The Voice begon was ik even bang dat het weer een standaard boek was over een groepje meiden die ervan dromen beroemd te worden. Maar al snel bleek dat The Voice net een andere insteek heeft dan de standaard verhalen over roem die we allemaal wel kennen. In The Voice komt de kracht van sociale media heel erg naar voren. Dat vind ik echt super interessant omdat in deze tijd iedereen wel in aanraking komt met sociale media. Er wordt getoond wat sociale media op korte en lange termijn kan doen en wat voor grote impact het kan hebben op je leven. The Voice vond ik een erg vermakelijk verhaal en door deze leerzame en creatieve insteek maakt het dit verhaal toch wat origineler. Wel vond ik het af en toe wat over de top en langdradig, maar al met al is het een vermakelijk boek. Ik weet zeker dat we er stiekem allemaal weleens van dromen of hebben gedroomd hoe het is om beroemd te zijn. Nou ik moet je zeggen dat ik het na dit verhaal niet heel erg meer zie zitten! Heel erg leuk verhaal voor de wat jongere meiden onder ons!

Meer recensies lezen van de boeken van Sophia Bennett? Klik dan hier.

Rating: 3,5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *