Boekrecensies,  Teen chicks

Soul beach – Kate Harrison

Soul beachTitel: Soul beach
Auteur: Kate Harrison
Verschenen: Juni 2012
Pagina’s: 304
Uitgever: The house of books

Als Alice Forster een mail ontvangt van haar overleden zus, denkt ze dat het een zieke grap van iemand is. Maar het bericht bevat details die alleen haar zus kent. Daarna krijgt Alice een uitnodiging tot de virtuele wereld van Soul Beach, een idyllisch online paradijs van zon, zee en strand. Daar is het mogelijk met haar zus te praten – en ze ontdekt een nieuwe wereld van vriendschap, geheimen en zelfs liefde. Maar waarom zijn er op Soul Beach alleen maar jonge, mooie en dode mensen? En wat is het toch dat Alice voor altijd op dit strand zou willen zijn?

Mening over Soul beach

Pfoe, ik kan niet wachten om deel twee te gaan lezen. Wat een rot einde heeft dit boek! Juist als het EXTRA leuk wordt, is het uit. Het boek is erg modern aangezien het ook over Facebook gaat en over een “bepaalde” site ;), waarover ik niks ga vertellen!

In het begin vond ik het boek nogal vaag. Ik begreep er niet zo heel veel van. Naarmate ik verder las in Soul beach werd het steeds leuker en begon je dingen te begrijpen. Alles viel langzamerhand op zijn plek. Ook kan ik me erg goed inleven in hoofdpersoon Alice, hoe zij zich voelt en waar zij naar verlangt. Het maakt het spannend doordat je heel soms een klein fragmentje krijgt te lezen van de gedachtes van “iemand anders”. Die persoon weet je aan het einde van het boek ook nog steeds niet. Ook een reden waarom ik deel twee wil gaan lezen: ik wil weten wiens gedachten ik heb gelezen! Ik heb een verhaal zoals dit nog nooit gelezen en raad het ook zeker aan om te lezen, het leest erg fijn weg.

Meer recensies lezen van de boeken van Kate Harrison? Klik dan hier.

Rating: 4.5/5

bol-button

2 Comments

 • Ellen

  Wat jammer dat je nog niet te weten komt wie het is! Natuurlijk wel dé manier om er voor te zorgen dat het vervolg gelezen wordt! 😉
  Ik ben zelf ook bijna aan het einde en inderdaad, hoe meer het boek vordert hoe leuker het wordt.

 • Rilke

  Ik vind het ook zeer boeiend boek, en tegen je mening in vind ik het niet dat het boek een rot einde heeft: doordat je niet alles weet, wil je het volgende boek lezen! Dit is een slimme strategie van de schrijver. Daardoor kijk ik nog meer uit om het volgend boek te lezen!
  Voor de rest heb je algemeen gelijk, alleen is dit boek zeker niet aan te raden voor iedereen, het heeft een specifieke doelgroep: tieners!
  Voor mij krijgt dit boek een score van 3.75/5! 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *