Boekrecensies,  Teen chicks

Soms smaakt liefde zout – Joanna Philbin

Soms smaakt liefde zout - Joanna Philbin Titel: Soms smaakt liefde zout
Auteur: Joanna Philbin
Verschenen: juli 2013
Pagina’s: 360
Uitgever: Clavis
Originele titel: Rules of Summer

Wanneer de zeventienjarige Rory McShane van de bus stapt in East Hampton, is het alsof zij een andere wereld binnengaat. Ze ziet alleen maar ongelooflijk knappe mensen met chique kleren in dure wagens. Rory is weggegaan uit het kleine plattelandsdorpje in New Jersey omdat ze een zomerbaantje heeft als dienstmeisje bij de rijke familie Rule. Ze gaat haar tante helpen, die het huishouden van de Rules in goede banen leidt in hun grote buitenverblijf aan het strand. De rebelse dochter van de familie, Isabel Rule, wordt verliefd op een oudere jongen. Ze weet dat haar familie hem nooit goed genoeg voor haar zal vinden. Isabel vertrouwt alle details van haar nieuwe relatie toe aan Rory en de meisjes sluiten een hechte vriendschap. Dan onthult Rory dat ze ook verliefd is, en wel op de oudere broer van Isabel… Langzaam ontdekt ze dat in de familie Rule niets is wat het lijkt.

Mening over Soms smaakt liefde zout

Rory brengt haar zomervakantie door in het luxe zomerhuis van de familie Rule. Niet om te ontspannen, maar om mee te helpen in het huishouden. Via haar tante scoort ze dit vakantiebaantje en ontvlucht zo haar losgeslagen moeder die iedere keer weer een nieuwe vriend heeft. Als ze aankomt bij het vakantiehuis, moet ze behoorlijk wennen. De dochter van de familie Rule Isabel wil niets hebben van Rory en is behoorlijk vervelend en verwend. Toch geniet Rory van haar baantje, zeker omdat ze af en toe kan gluren naar de knappe zoon in de familie Rule: Connor. Langzaamaan groeien Isabel en Rory naar elkaar toe. Rory wordt betrokken in het leven van Isabel en leert dat zelfs de meest rijke families met geheimen kampen. Alleen durft ze het echt niet tegen Isabel te zeggen dat ze stiekem verliefd is op Connor…

Soms smaakt liefde zout is een verhaal dat vlot is opgeschreven. Het wordt vanuit een dubbel perspectief verteld. Zo volg je naast Rory ook Isabel. Hierdoor leest het verhaal heel vlot, omdat je telkens wisselt tussen de hoofdpersonen. Rory en Isabel zijn totaal verschillend, wat het verhaal erg leuk maakt. Het verhaal is avontuurlijk, maar af en toe verloor het toch mijn aandacht. Het is vrij oppervlakkig en luchtig boek, maar wel fijn om tussendoor te lezen. Het boek neemt je echt weer even mee op vakantie omdat het alleen maar over zon, zee en strand gaat. Ik vind het heerlijk om even aan de werkelijkheid te ontspannen. Veel diepgang bevat het verhaal niet, maar dat hoeft ook niet altijd. Wel miste ik af en toe de spanning en werd het soms een beetje eentonig. Tegen het eind van het boek kwam er wel even een ‘wow’ moment met iets dat ik niet verwacht had. Van mij mochten zulke momenten vaker in het boek terugkomen. Al met al vind ik het een heerlijk zomers liefdesverhaal. Zeker een fijn, luchtig boek voor tussendoor!

Rating: 3/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *